Röplabda, Fatum-Nyíregyháza

2023.05.16. 10:40

Pörögnek az események a Fatumnál

Bejelentették a csapat első új igazolását; Pampuch Csaba a férfi válogatott szakmai stábjában.

Pampuch Csaba a férfi válogatottnál is szerepet kap

Fotó: Fatum-Nyíregyháza

Még szinte le sem zárult a 2022-2023-as bajnoki évad, a Fatum-Nyíregyháza ellenben már az Extraliga következő szezonjára készül. Ahogyan arról már beszámoltunk, nyolc játékos távozott a keretből, de túl sokat az első érkező bejelentésére sem kellett várni.

Szerb ütőt szerződtettek 

A vezetőség egy szerb szélső ütővel állapodott meg, Ivana Jeremics 185 centiméter magas, huszonhat éves, az előző idényben az izraeli bajnokságban szereplő Maccabi XT Haifa gárdájával lett ezüstérmes a bajnokságban és a kupában is, miközben a nemzetközi porondon a Challenge Kupában a kilencedik helyen végeztek. Korábban az olasz Montecchio röplabdása volt, de játszott a francia és a finn bajnokságban is, egyetemi éveit pedig az amerikai Arizona State University színeiben  töltötte.

- Izgatott vagyok a következő szezont illetően, hiszen először játszhatok Magyarországon, az Extraligában, és már most nagyon várom a kezdést – mondta a csapat honlapján Ivana Jeremics. – Mindig a legmagasabb célt tűzöm ki magam és a csapat elé, természetesen ez most sem változik, bajnoki címet szeretnék szerezni az együttessel.

Pampuch Csaba a válogatottnál

Eközben a férfi válogatott összetartásán vett részt a Fatum másodedzője, Pampuch Csaba. E hét pénteken és szombaton Romániában játszik edzőmérkőzéseket a csapat, május 27-én pedig már Európa-liga találkozó vár a mieinkre Georgia ellen Érden. Ausztriával szerepel még azonos csoportban a magyar válogatott: az osztrákok elleni hazai meccs június 10-én lesz. 

Az MRSZ elnöksége tavaly novemberben új működési koncepciót fogadott el a férfi válogatottal kapcsolatban, amelynek előterében a generációváltás végrehajtása, és egy fiatal csapat kialakítás áll. Ifjabb Nagy Péter lett a szövetségi kapitány, munkáját pedig asszisztens edzőként két korábbi nyíregyházi röplabdázó, Pampuch Csaba és Toronyai Miklós segítik.

– Megtisztelő, ha az embert a válogatotthoz hívják, így nagyon örültem a felkérésnek – vélekedett a lehetőségről Pampuch Csaba. – Toronyai Miklóssal egykoron bajnokok voltunk, a stábtagokat is ismerem, így örömmel mondtam igent a megkeresésre. Szeretnénk egy fiatal, ütőképes csapatot összerakni. Most Brassóba utazunk, utána pedig jönnek az Európa-liga meccsek.

A női válogatottnál a csapat liberója Tóth Fruzsina érdekelt. A nemzeti sor május végén a Európa-liga arany divíziójában szerepel, augusztus közepétől pedig jön a Belgiumban megrendezendő Európa-bajnokság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában