Labdarúgás, vármegyei I. osztály, Nyíregyháza Spartacus II.

2023.06.06. 12:00

A nyíregyházi foci reménységei

A 2022-es bajnoki diadalt követően idén is a dobogón zárt a Nyíregyháza Spartacus II.

Torkos Máté (18) kilenc gólig jutott az idényben.

Fotó: Gazdag Mihály

Mint ismert, a Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság címvédője, a Nyíregyháza Spartacus II. egy teljesen új szakmai stábbal vágott neki a 2022-2023-as idénynek. A karmesteri pálcát Huszák Gézától Tudja Dávid vette át, akit az idény során Kemény Kristóf, majd az utolsó nyolc mérkőzésen Burányi Tamás követett. A keret szinte teljesen átalakult, így a célkitűzések is változtak, habár a fókuszban továbbra is a játékosnevelés maradt, mindamellett, hogy szerettek volna az idény végén a dobogón zárni.

Központban az utánpótlás

– Az őszt a negyedik helyen abszolválta a „kis” Szpari, majd miután Kemény Kristóf munkájára az NB II.-es keretnél volt szükség, így az utolsó nyolc mérkőzésre engem kértek fel a csapatnál – kezdte értékelését megkeresésünkre Burányi Tamás vezetőedző. – Akkor a harmadik helyen álltunk, a vezetőség pedig azt határozta meg célként, hogy tartsuk is meg ezt a helyezést, ha pedig lehetőségünk van rá, akkor próbáljunk feljebb lépni a tabellán. Voltak jobb és kevésbé jó meccseink is, de mindenféleképpen szeretném kiemelni a Tarpa elleni összecsapást, amely ugyan 0–0-s döntetlent hozott, de a játék színvonalában egy olyannyira jó iramú találkozó volt, amely bőven meghaladta a bajnokság átlagát. Ott és akkor bebiztosíthattuk volna a harmadik helyünket, sajnos azonban csak kapufákig jutottunk el. Végül sikerült teljesítenünk a célt, így a csapat teljesítményét csak pozitív előjelekkel illethetem.

Második számú csapatról lévén szó az elsődleges fókusz Nyíregyházán is az utánpótlás-nevelés, ebben pedig semmiben sem rosszabb a Szpari, mint bármelyik riválisa.

– Négy olyan fiatalunk volt, aki már eljutott odáig, hogy ingázzon a két keret között, nevezetesen Girdán Levente, Herczku Alex, Oláh Benjámin, és Szücs Dávid – folytatta a tréner. – Persze rajtuk kívül is vannak olyanok, akik sokra vihetik, mint például az U19-ből felkerülő Szopkó Vince vagy a még mindig csak tizenhat esztendős Bertók Márk. Ki merem jelenteni, hogy ők a nyíregyházi foci nagy reménységei.

Burányi Tamás elköszönt

– Ami a következő szezont illeti, immáron hivatalos, hogy én nem maradok, és itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem a stábnak és a srácoknak a közös munkát, örülök, hogy ennyi tehetséges játékost ismerhettem meg – búcsúzott a vezetőedző.

Nyíregyházi számok
Végeredmény
3. hely 28 15 5 8 54-28 50
Hazai pályán
6. hely  14 9 3 2 29-9 30
Idegenben 
3. hely  14 6 2 6 26-19 20
Házi góllövőlista: 12 gólos: Oláh Benjámin. 9 gólos: Torkos Máté. 4 gólos: Girdán Levente. 3 gólos: Cseh Norbert, Hunyadi Bence, Kovács Norbert, Erdei Martin, Herczku Alex, Kardos Kevin, Ramos Myke, Tagai András, Tangel László. 1 gólos: Artner Dávid, Batta Gergő, Gál Szabolcs, Garda Dominik, Kovács Ádám, Major Marcell, Pataki Bence, Szerető Krisztofer, Szopkó Vince, Szücs Dávid, Vass Patrik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában