Futsal

2023.06.06. 14:59

Bennmaradással igazán édes a gólkirályi cím

A Nyírbátori SC játékosa úgy lett gólkirály, hogy segítségével csapata elérte a fő célját.

A nyírbátoriak a Rubeola elleni magabiztos győzelemmel tették biztossá a bennmaradást

Forrás: klub

Nem sokkal a 2022–2023-as futsalidény kezdete előtt derült ki, hogy a megszűnt nyírgyulaji csapat jogán a Nyírbátori SC indulhat az NB I.-ben. A szűkös határidő ellenére is nevekben erős gárda állt össze, az újonc több játékosa is jókora tapasztalattal rendelkezett már, az együttes játéka mégis nehezen állt össze. A Bátor a nyitómeccsét még megnyerte, utána viszont küszködött, és hamar kiderült, hogy a többi elsőéves gárdához hasonlóan a bennmaradásért kell majd küzdenie.

Szentes-Bíró Tamás
Fotó: Pusztai Sándor

A klub a bajnokság második felében több játékossal erősítette meg keretét, valamint a hajrában Pallai Gábor vette át a szakmai munka irányítását. A változtatások után még éppen időben vált a csapat alkalmassá az NB I.-es tagság megőrzésére.

– Frissen összeállt csapat voltunk, de a keret magja már játszott együtt, többen Debrecenből jöttünk, illetve ismertük az itt játszó játékosokat is. A hangulat már az elejétől jó volt, játékban mégis nehezen csiszolódtunk össze – értékelte a mögöttünk hagyott idényt a nyírbátoriak játékosa, Szentes-Bíró Tamás. – Rá kellett találnunk, hogy milyen úton induljunk el. Nehezítette a feladatunkat, hogy az alapszakaszban sok sérülés, eltiltás sújtott minket, kevés mérkőzésen álltunk ki teljes kerettel. Összességében tehát döcögősen indultunk és hullámzó volt a teljesítményünk. A rájátszásra ez megváltozott, teljes létszámmal dolgozhattunk, idővel összeszoktunk és kialakult, milyen az a játék, ami nekünk fekszik.

Noha az alsóházi rájátszás is izgalmasan alakult, a Bátor az utolsó előtti fordulóban révbe ért és az összesített 10. helyen végzett.

– Majdnem a legvégéig kellett várnunk arra, hogy biztossá váljon a bennmaradásunk, ettől függetlenül már akkor éreztük, hogy reális esélyünk lehet, amikor az első kör végén egymás után két mérkőzést nyertünk – emlékezett vissza az utolsó hetekre. – A második körben aztán úgy alakult egy-két forduló, hogy izgulnunk kellett, de Csömör ellen bebizonyítottuk az első osztályban van a helyünk és nagy különbségű győzelemmel biztosítottuk a bennmaradásunkat.

Az újonc gárdának több emlékezetes mérkőzése is volt a szezonban, a legnagyobb szenzációt alighanem a Haladás vendégeként elért 2–2 jelentette.

– A szombathelyi mérkőzést mindenképpen kiemelném, nem csak az eredmény miatt – beszélt Tamás a csapat legjobb meccseiről. – Jól játszottunk, s mint utóbb kiderült, a bajnokcsapat otthonából hoztunk el egy pontot. A DEAC elleni mérkőzéseket is említhetem, mert azokon a találkozókon is pontot, pontokat érdemeltünk volna.

A 27 éves játékos az egész évad során a bajnokság góllövőlistájának élmezőnyébe tartozott. Márciusban még azt mondta a lapunknak, hogy a gólkirályi címnél fontosabb, hogy sikeres legyen a csapata, vagyis elérje a legfőbb célját. Nos, mindkettő megvalósult: a Nyírbátor bennmaradt, Szentes-Bíró Tamás pedig 34 találattal az NB I. legeredményesebb játékosa lett.

– Így valóban édesebb a siker – tette hozzá. – A bennmaradás mellett értem el egyénileg olyan eredményt, amit korábban erősebb csapatban nem sikerült. Hozzáteszem, nyolcvan-kilencven százalékban a csapattársaknak köszönhetem, az utolsó két-három fordulóban ők már jobban akarták, hogy gólkirályi legyek, mint én magam. A végén már az öltözőben is téma volt ez, úgy voltunk vele, ha reális esély van rá, hogy első legyek, akkor miért ne?! Nem arról volt szó persze, hogy csak én lőhetek gólt, de a társak igyekeztek kiszolgálni. Nagyon hálás vagyok nekik!

Nyírbátori mutatók
Alapszakasz
10. hely 22 4 2 16 54-103 14
Alsóházi rájátszás
4. hely 10 5 - 5 39-32 18
Házi góllista. 34 gólos: Szentes-Bíró Tamás. 11 gólos: Szabó Steven. 10 gólos: Siska Gergő. 8 gólos: Bartha Balázs Sándor, Csoma Alpár. 6 gólos: Hadházi Sándor Máté. 5 gólos: Sánta János Attila. 2 gólos: Szőcs László, Orosz Dániel, Faragó Lajos, Kerekes Mihály. 1 gólos: Molnár Richárd, Lakatos László. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában