Röplabda, U17-es válogatott

2023.06.09. 09:26

Nyíregyháziak is vannak a keretben és a szakmai stábban

Az U17-es leány röplabda válogatott június 6-án kezdte meg felkészülését.

Az Eb-re készülő válogatott bő kerete.

Fotó: MRSZ

A július 11-én kezdődő magyar-szerb közös rendezésű U17-es kontinenstorna mérkőzéseinek Vrnjačka Banja mellett a Békéscsabai Városi Sportcsarnok ad otthont. Az Európa-bajnokságot először rendezik tizenhat csapattal. A résztvevők két nyolcas csoportban küzdenek a továbbjutásért körmérkőzéses rendszerben. Az európai szövetség sorsolása alapján Horváth András együttesére a török, a francia, a német, a belga, a szlovén, a román és a görög válogatott vár majd a II-es jelű csoportban.

Nyíregyházi kötődés is van

A válogatottban  ott van a Nyíregyházi Sportcentrum játékosa Pampuch Gréta és a szakmai stábot másodedzőként erősíti Erdősné Balogh Erika, a Sportcentrum röplabda szakág vezetője.

Mint arra emlékezhetünk, május utolsó napján a fővárosban rendezték a dr. Kotsis Attiláné leány U15-ös Országos Bajnokság döntőjét. A Nyíregyháza a címvédő Békéscsabával találkozott az 5. helyért, és a csabaiak bár vezettek, egyenlített a Nyíregyháza. A döntő szettben sorozatban tíz pontot szereztek a mieink, ebből kilencet a csapatkapitány, Pampuch Gréta, kinek a vezérletével sikerült fordítani, és 3-2-re győzni, így a lányok az 5. helyen végeztek. Gréta egész éves jó teljesítményére pedig nem meglepő módon a válogatottnál is felfigyeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában