Labdarúgás, vármegyei I. osztály, Mátészalka

2023.06.07. 11:28

Szerethető csapatot építenek

A nyáron újjáalakuló szatmári alakulat végig harcban volt a dobogóért.

Huszti Péterék (10) jó futballal örvendeztették meg a szalkai publikumot.

Fotó: Sipeki Péter

Stabil teljesítményt nyújtott a Mátészalka a 2022-2023-as Nyír-Wetland vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Mint ismert, a Szalka a nyáron kinevezte vezetőedzőjének az Ibrányból érkező Kiss Tamást, aki remek csapatot épített, s bár hosszú távra tervez, de már az első idényében jöttek az eredmények, ami végül egy negyedik helyben mutatkozott meg.

A kulcs a tudatos építkezés

– Amikor Mátészalkára érkeztem, az volt az elsődleges célom, hogy minél rövidebb idő alatt próbáljunk meg egy ütőképes csapatot összerakni – kezdte megkeresésünkre értékelését Kiss Tamás vezetőedző. – A kulcs a tudatos építkezés, aminek a valós eredménye reményeink szerint csak néhány év múlva csúcsosodik majd ki. A 2023-as idényben szerettünk volna az élmezőnyben zárni, ami sikerült, bár az őszi szezont követően azért már merészebb álmaink lettek, hiszen valamelyik dobogós hely sem tűnt elérhetetlennek. 

A Mátészalka eközben a Magyar Kupa harmadik fordulójáig jutott, ahol az Újpestet fogadta, sőt Sárosi Máté góljával még a vezetést is megszerezte, bár végül kijött a két csapat közötti osztálykülönbség.

– Az őszi szezont mindenféleképpen kiemelném, már csak a Magyar Kupa szereplés miatt is, hiszen a harmadik körben az Újpestet fogadtuk hazai pályán, kétezer néző előtt, ami óriási élmény volt, mind a csapatnak, mind a szurkolóknak, mind pedig a városnak – folytatta a tréner. – Úgy gondolom, hogy az első évben kijöttek azok a hibák, amelyek miatt végül lemaradtunk a dobogóról, így most már tudjuk azt, hogy mi az, amin változtatni, javítani kell. Talán lehet egy pici hiányérzetünk, mivel mindössze egyetlen ponttal maradtunk le a harmadik helyről, de összességében egy teljes egészében elfogadható idényt zártunk.

Érdekes statisztikát mutat a hazai, illetve az idegenbeli mérkőzések összehasonlítása. Ameddig Mátészalkán 32, addig a városi sportteleptől távolabb, mindössze 17 pontot gyűjtött a klub.

Idegenben gyengébben ment

– Érthető módon a hazai közeg az mindig plusz motivációt jelent és az sem mellékes, hogy a mi pályánk egy abszolút nagy pálya – reflektált a felvetésre a mester. – Ellenben sajnos vannak kisebb és rosszabb minőségű pályák, amelyeken nehezebb volt megbírkózni az ellenfelekkel. Ráadásul rendre gondjaink akadtak az idegenbeli gólszerzéssel is. 

A Mátészalka már bejelentett első igazolásait, aminek ismeretében talán már most kijelenthető, hogy erősödik  a keret. Vajon ezzel együtt a célok is változnak?

– A jövőben is az élmezőnyben való megragadás a cél – zárta a beszélgetést Kiss Tamás. – Ahhoz, hogy valaki bajnok lehessen mindennek klappolnia kell, a szerencsétől kezdve a sérülések elkerüléséig. Mi egy szerethető, jó futballt játszó csapatot építünk. Arra pedig kifejezetten büszkék vagyunk, hogy volt olyan meccsünk, amikor nyolc helyi illetékességű játékos lépett pályára a kezdőben. 

Mátészalkai mutatók
Végeredmény
4. hely  28 15 4 9 44-29 49
Hazai pályán
3. hely  14 10 2 2 26-15 32
Idegenben
7. hely  14 5 2 7 18-14 17
Házi góllövőlista: 9 gólos: Lyáh Artúr. 6 gólos: Tangel László. 5 gólos: Magyar Máté. 4 gólos: Bodó László, Szokolai Márk. 3 gólos: Budaházi Levente, Drabik Milán, Gergely Máté, Sárosi Máté, Szántó Zoltán. 2 gólos: Csáki József. 1 gólos: Farkas Zoltán, Huszti Péter.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában