Labdarúgás

2023.06.02. 14:00

Vasárnap eldől a Szpari sorsa

Az osztályozó visszavágóján már tényleg nem hibázhatnak a nyíregyháziak.

A piros-kékeknek végig koncentrálniuk kell

Fotó: Trifonov Éva / Nyíregyháza Spartacus

Hetek óta hangsúlyozzuk a Nyíregyháza Spartacus éppen aktuális mérkőzésének jelentőségét, ezúttal viszont azt kell kiemelnünk, hogy most már tényleg nem fér bele semmilyen hiba.

A Szpari az Ajkán játszott, Veszprém elleni 0–0-val kezdte az NB II.-es tagságról döntő osztályozót, így mindkét gárda tiszta lappal várhatja a vasárnapi, Kisvárdán rendezendő visszavágót (17.30).

Az első találkozón mindkét fél szerezhetett volna gólt, mégis inkább azt írhatjuk, hogy a nyíregyháziaknak van szükségük szemléletváltásra, mert többször láthattuk, hiába volt valaki helyzetben, inkább tovább tolta, vagy lepasszolta a labdát. A visszavágón alighanem még nagyobb jelentősége lesz annak, hogy melyik együttes szerzi meg a vezetést.

– Rengeteg technikai hiba tarkította az első meccset, nagyon idegesen játszottunk – mondta el Lengyel Roland, a Szpari edzője. – Főleg a támadó harmadban voltak nagyon rossz döntéseink. Nem vállalkoztunk, pedig megbeszéltük, hogy minél többet lőjünk kapura, bátran vállaljuk el, ha lövő pozícióban vagyunk. Négyszer-ötször ilyen helyzetbe kerültünk, de mindent le akartunk játszani. Lövés nélkül nem fogunk meccset nyerni.

Itt már fontos megemlékeznünk arról, hogy a versenykiírás szerint az a csapat lesz NB II.-es, amelyik a két meccs összesítése alapján több gólt szerez, vagyis a kupaszabályoknak megfelelően nem számít az idegenben lőtt gólok száma. Amennyiben vasárnap este is döntetlen lesz a végeredmény, 2x15 perces hosszabbítás következik, ha még akkor sem dől el a párharc, tizenegyesek döntenek. Az öt cserelehetőség mellett hosszabbítás esetén további egy-egy változtatási lehetősége van az együtteseknek. A sárga lapokat az osztályozóra is magukkal vitték a csapatok, Sigér Ákos éppen ezért nem játszhat a visszavágón, mert legutóbb Ajkán megkapta az ötödik lapját. Az NB II.-re vonatkozó fiatal szabály nem érvényes az osztályozón.

Pénteki információink szerint Sigér mellett a sérült Novák Csanád is hiányozni fog a Szpari keretéből. A piros-kékeknek tehát valószínűleg a leggólerősebb játékosuk nélkül kell megvívniuk a legfontosabb meccsüket.

Ebben a helyzetben még nagyobb szükség van a szurkolókra. A klub ingyenes szurkolói buszt indít Kisvárdára, valamint ingyenessé tette a belépést a stadionba. Akinek nincs lehetősége, hogy utazzon, a televízióban, az M4 Sport csatornán követheti az eseményeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában