Kézilabda NB II., Tiszavasvári-SZIKE

2024.06.17. 12:57

Ebben bizony több volt

A Tiszavasvári-SZIKE megőrizte NB II-es tagságát.

Szon.hu

Bohács Sándor volt a rájátszás házi gólkirálya

Fotó: KM-archív

 A Tiszavasvári az előző szezonban a 6. helyen fejezte be a küzdelmeket az NB II.-es bajnokságban. Ennek a szezonnak új névvel és új edzővel vágtak neki Benyusz Kendéék. A csapat edzője Türk Ferenc lett, aki nyolc évig az osztálytárs Kisvárda alakulatát trenírozta. Türk Ferenc korábban játékosként, majd játékos-edzőként is tevékenykedett Tiszavasváriban, így ismerős környezetbe tér vissza.
A csapat Tiszavasvári-SZIKE néven szerepelt, a fúziónak köszönhetően a Tiszavasvári néhány játékosa kettős játékengedéllyel pályára lépett a Szabolcsi Ifjúsági Kézilabda Egyesület megyei bajnokságban induló egyik csapatában. A szakember a rajt előtt elmondta, hogy az új lebonyolítási rendszer miatt mindenki az alapszakasz első négy helyére hajt, mert az a biztos bennmaradást jelenti, bővebb jóslatokba azonban nem bocsátkozott. Az együttes végül hét pontot gyűjtve kezdte meg a felsőházi rájátszást. Amely kissé komolytalanná vált a két miskolci együttes visszalépésével. Türk Ferenc csapata így mindössze ötször lépett pályára és két vereségük mellett háromszor győztesen hagyták el a játékteret, meghosszabbítva ezzel tagságukat a sportág harmadik vonalában.
– Legfőbb célunkat teljesítettük, bennmaradtunk az NB II-ben – sommázta röviden az elmúlt időszakot Türk Ferenc. – Az alsóházi rájátszás kulcsa a két Veresegyháza elleni találkozó volt, amelyek közül a hazait sikerült megnyernünk, idegenben viszont egy olyan mérkőzésen kaptunk ki, amely csak nyomokban tartalmazott kézilabdát. A bajnokság zárásaként pedig itthon tartottuk a két pontot a Füzesabony ellen. Ez a csapat többre lett volna képes, csak sajnos szép lassan elfogytunk. Kihullottak azok, akikre alapemberként számítottam. Ezért többeket is reaktiváltunk és a rájátszás előtt igazolni is akartunk, de nem sikerült. 
Ami biztos, hogy Tiszavasváriban a jövőben is lesz kézilabda, az azonban egyelőre kérdéses, hogy melyik osztályban indul a csapat.

Alapszakasz
Összesített 8. hely    14    3    1    10    370-407    7
Hazai pályán      7    3    -    4    185-193    6
Vendégként        7    -    1    6    185-214    1
Rájátszás
Összesített         5    3    -    2    156-148    6
Hazai pályán         2    2    -    -    67-62    4
Idegenben         3    1    -    2    89-86    2
Házi góllövőlista. 29 gólos: Bohács Sándor. 25 gólos: Tuska Szabolcs. 21 gólos: Orosz László. 20 gólos: Balogh Dániel. 14 gólos: Kórik Levente. 12 gólos: Horváth Bendegúz. 10 gólos: Benyusz Kende, Csikós Patrik. 9 gólos: Kakócz Lajos. 4 gólos: Gazdag Richárd. 1 gólos: Zsoldos Botond.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában