Labdarúgás, NB I., Nyíregyháza Spartacus FC

2024.06.17. 18:20

Mozgalmas héttel kezd a Szpari

Hétfőn megkezdte a felkészülését a Nyíregyháza Spartacus FC.

Immár az NB I.-re hangol a Nyíregyháza Spartacus.

Fotó: Sipeki Péter

Mint ismert, a Nyíregyháza Spartacus FC bajnokként jutott fel az élvonalba, s túl sok ideje nem is maradt a keretnek a pihenésre, hiszen június 17-én, hétfőn megkezdte a felkészülést Tímár Krisztián csapata. Dél­előtt orvosi vizsgálat, majd sportdiagnosztikai felmérés várt a játékosokra, míg délután már edzés szerepelt a programban.

Hazai környezetben alapoznak

Az egylet hazai környezetben tréningezik június 30-ig, a kölcsönből visszatérő labdarúgók is a csapattal dolgoznak majd, akikhez új játékosok is csatlakozhatnak a következő napokban.

Az első edzőmérkőzésre sem kell sokat várni, június 22-én 11 órától Örökösföldön az NB III.-as Cigánd lesz az ellenfél, majd egy héttel később, június 29-én 11.30-tól a szlovák másodosztályú Mihalovce érkezik Nyíregyházára. A csapat ezután Ausztriába utazik edzőtáborba, ahol újabb négy meccs vár a Spartacusra – még egyeztetés alatt vannak a mérkőzések –, majd visszatérve a tervek szerint július 20-án még egy felkészülési találkozót játszik a gárda hazai pályán.

 

Habár csábították Újpestről, Tímár Krisztián továbbra is Nyíregyházán képzeli el a jövőjét. 

– Jól telt a nyaralás. A bajnokság közben sajnos kevesebb idő jut a családra, de ezt most valamennyire pótoltuk – mondta el az egyik nagy hírportál megkeresésére a negyvennégy éves vezetőedző. – Sikerült feltöltődni, erre szükségem is volt már, hiszen az idény hosszú volt, s hétfőn már munkába is álltunk. Ami a keretet illeti, egyelőre még gőzerővel dolgozunk. Lehetőség szerint magyar játékosokat keresünk, de légiós érkezését sem zárjuk ki. Fontos feladat és cél, hogy a csapat magját együtt tartsuk, a kulcsembereknek maradniuk kell. Alapvető, hogy megőrizzük a jó támadójátékunkat az NB I.-ben is, óriási lökést adhat, hogy végre a saját vadonatúj, csoda szép stadionunkban játszhatunk. Felfokozott a hangulat a városban, kilenc év után szerepel újra a Szpari az élvonalban, bízom benne, hogy rendre szép számú közönség előtt léphetünk majd pályára.

Fokozatosan növelik a terhelést

Kedden már két tréning vár a játékosokra, szerdán pedig a délelőtti edzést délután erőnléti felmérés követi. Csütörtökön is dupláznak a labdarúgók, melyet pénteken újabb edzés követ. Az első felkészülési találkozó után pedig tovább növeli a terhelést a szakmai stáb, ekkor már konditermi foglalkozások is színesítik a programot.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában