PR cikk

2020.06.22. 00:01

Miért kérj támogatást az álláskeresésed során munkaerő-közvetítő cégtől?

1. A közvetítő cégként többet és mást tudunk a vállalatokról, mint te. Miért?

Mert mi közvetlen egyeztetünk a HR munkatársakkal és a döntéshozókkal a pozíciók egyeztetése során. Ezekből a beszélgetésekből és széles, kiterjedt kapcsolati hálónkon keresztül olyan információk birtokába juthatunk, amelyet a kereső programokon nem találsz meg. Mivel aktívan részt veszünk a képviselt vállalat életében, ezért ismerjük a működési folyamataikat, a szervezeti kultúrát, a kapcsolati viszonyokat. A munkaköri leírás mögé olyan egyéb információkat tartalmazó csomagot tudunk átadni neked, mely segít a megfelelő döntés meghozatalában.

2. Ismerjük a vállalatnál alkalmazott kiválasztási folyamatokat, s erről tájékoztatást tudunk neked adni és az interjúkra is felkészítünk

Azt tudjuk, hogy minden cég más kiválasztási eszközt használ. Fontos tudnod, hogy az interjú alatt mi az, ami nagyobb hangsúlyt kap, mi az, amire kiemelten érdemes figyelned. Ha még nem vettél részt a vállalatnál interjún, magabiztosabban érkezhetsz, ha megkapod hozzá a megfelelő felkészítést. Mi általában már helyeztünk el pályázót az adott vállalatnál – sőt akár vettünk részt céggel közösen interjún, s ismerjük és tudjuk a következő lépéseket. Ezek alapján fel tudunk készíteni arra, hogy mi a kiválasztási folyamat menete, hogyan készülj fel, minek nézz utána, hogyan alkalmazd azokat az interjúk alkalmával.

3. Visszajelzéssel látunk el az interjú eredményéről, csökkentjük a várakozási időt

A pályázóknak nehezebb, és ráadásul tovább is tart információt kapni az interjú eredményéről, mint nekünk. Miért? Mert mi akár több pozíción, más szolgáltatásokkal is dolgozunk az adott vállalatnál, s napi kapcsolattartásban vagyunk. Az általunk keresett munkakörökön általában egy adott tanácsadó munkatárs dolgozik, összegyűjti és naprakészen tartja oda-vissza az információkat, és nyomon követi a státuszt, támogatva mindkét oldalt.

A kapcsolatainkra a közvetlenség, gyorsaság jellemző, s a direkt döntéshozóval beszéljük meg a felmerülő kérdéseket, gyorsítva így a folyamatot és csökkentve a pályázóban a bizonytalanságot. A kiválasztási folyamat a felére csökkenthet, gyorsabb, pontosabb, használható információk birtokába juthatsz, amelyet alkalmazni tudsz pályázatod során.

4. 2in1 álláskeresés

Ha tanácsadóval dolgozol, akkor kapsz magadnak egy coach -ot. Gondolj bele, mennyi időbe és költségbe kerül például egy prémium LinkedIn profil kialakítása, működtetése. Segítünk, hogy milyen kompetenciák mentén keress, mire koncentrálj, hogyan értelmezz egy-egy állást kínáló hirdetést. Hiszünk az ún. jelöltmenedzsmentben, tanácsadóink végigkísérik a karrierutadat, folyamatos, naprakész információkkal látnak el a munkaerő – piaci helyzetről, változásokról. A tanácsadó az együttműködésetek során saját személyes céljának tekinti, hogy elérd a karriercéljaidat.

5. Béralku? Azaz a megfelelő bércsomag elérése a közvetítő cég által

Cégünk folyamatos benchmark adatokkal látja el vállalati partnereit a régióban és az országban alkalmazott bérekről, csomagokról az adott pozíció kapcsán. Így mind nekik, mind neked irányadó információval szolgálunk az aktuális bérviszonyokra, és arra vonatkozóan is, hogy az adott munkakörhöz milyen fizetési csomag tartozik. Természetesen azzal is tisztában vagyunk, hogy az általunk képviselt cég mit tud ajánlani, milyen lehetőségei és határai vannak.

A kiválasztási folyamat során képviseljük mindkét fél érdekeit, és segítünk a mindkét fél részére elfogadható csomag kialakításában. A vállalat részére küldött jelöltjellemzés, ún. profil természetesen az elvárt bért is tartalmazza. Tudjuk, hogy arra a kérdésre, hogy : „ Mennyi a bérigénye?” – az interjú alkalmával nehéz jó választ adni, hiszen számtalan tényező befolyásolja az általad kívánt csomag alakulását. Mi abban segítünk neked, hogy ne kelljen alkudoznod, hisz ez akár negatív fényben is feltüntethet. Egy megközelítő álláspontot képviselünk veled közösen, melyet közvetítünk is a vállalat felé.

6. Utógondozás – gondoskodó beilleszkedés támogatása

Fontos hangsúlyt fektetünk az utógondozásra. Mit jelent ez? Azt, hogy veled maradunk a felvételed követően is. Segítünk felvenni a „ritmust és az illatot” beillesztési coaching jellegű beszélgetéseinkkel személyesen és online, s hívhatsz minket felmerülő kérdéseiddel kapcsolatosan.

7. Mi a következő lépés, ha nem téged választ a cég?

Ha egy pozícióra nem te leszel a kiválasztott jelölt, az általunk alkalmazott jelöltmenedzsment folyamatunkban tovább keressük a számodra legmegfelelőbb állást. Nem engedjük el a kezed!

Keress minket bizalommal, válogass aktuális állásaink közül, s bízz tapasztalatunkban és szakértelmünkben.

 

(PR cikk)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!