Íme a hívható telefonszámok!

2020.04.09. 09:22

Nyíregyháza önkormányzata segít az időseknek és a fogyatékkal élőknek

Forrás: illusztráció / shutterstock

A megyeszékhely önkormányzata a lapunkhoz eljuttatott közleményében felhívja a 70. életévüket betöltő személyek, illetve az idős rászorulók figyelmét, hogy azok, akiknek segítségre van szükségük (például bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban), az eddigi 06/20-253-5103-as telefonszám mellett a 06/20-279-5992-es telefonszámon is jelezhetik igényüket.

Azt is kérik, hogy akinek egyedül élő, ellátás nélkül maradt személyről van tudomása, ezeken a telefonszámokon jelezze.

Ingyenesen hívhatók

A veszélyhelyzetben még nagyobb figyelmet szeretnének fordítani társadalmunk azon csoportjaira, akiknek többsége a normál élethelyzetben is segítségre, támogatásra szorul.

Ők elsősorban a helyben működő, speciális problémákra szakosodott érdekvédelmi szervezeteket keressék, ha ott nem tudnak segíteni, akkor forduljanak bizalommal a Nyíregyházi Család- és Gyermekvédelmi Központhoz az alábbi ingyenesen hívható telefonszámon: 06-80-288-525.

Hívásukat munkanapokon 8–16 óra között fogadják a központ munkatársai, akikhez a következő szociális problémákkal, kérdésekkel fordulhatnak: fogyatékosság­specifikus problémák, tanácsadás; életvezetési, mindennapi életviteli problémák; lelki (pszichés) problémák, családi konfliktusok; ügyintézés az igénybe vehető települési támogatásokkal kapcsolatban; gyermekkel kapcsolatos problémák, nehézségek; lakhatási nehézségek; szociális problémák és az ahhoz kapcsolódó jogi kérdések; gyásztanácsadás – olvasható a városházi közleményben.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában