Sportlövészet

2021.12.17. 09:39

Érmekkel tértek haza Győrből a nyíregyházi sportlövők

A Nyíregyházi PLE fiataljai a serdülő ob-n remekeltek.

KM

Hajzer Dia dobogóra állt 

Fotó: PLE

A bunyósok most versenyeznek a bajnoki helyezésekért Győrben, a sportlövők már túl vannak az ugyanott rendezett serdülő országos bajnokságon. A Nyíregyházi Polgári Lövész Egyesület fiataljai ismét kitettek magukért. Katona András, Torkos Zsolt és Váradi Tibor tizenöt tanítványa állt lőállásba a Rába-parti városban. Elismerésre méltó, hogy valamennyi versenyszámban volt nyíregyházi induló. Egyéni számokban három bronzérmet, a csapatversenyekben egy bajnoki címet, két ezüstöt és egy bronzot szereztek a mieink. Támba Kristóf és Hadzsi Szabolcs mindhárom színű medállal gazdagította éremgyűjteményét. 

Légpisztollyal a 20 lövéses számban Támba Kristóf a 3. helyen végzett, tőle alig maradt el a 4. Tóth Kristóf. Ők Hadzsi Szabolccsal kiegészülve megnyerték a csapatversenyt. Ugyanebben a számban a lányoknál Hajzer Dia a dobogó 3. fokára állhatott. Ez azért megsüvegelendő, mert Dia csak októberben töltötte a be a tizedik életévét, így hivatalosan csak két hónapja versenyezhet. 

Második helyen a lánycsapat 

A 40 lövésben Szabolcsi Szabolcs Vencel lőtt bronzérmet, csapatban Támba Kristóffal és Hadzsi Szabolccsal a dobogó 2. fokára állhattak. A PLE második számú csapata is jól szerepelt, hiszen Perger László, Tóth Kristóf és Tóth Zsombor triója az 5. helyen zárt. A lányoknál 2. helyen végzett a Lukács Flóra, Nagy-Partizer Emma és Márkus Napsugár által alkotta csapat. Légpuskával a 20 lövéses számban Támba Kristóf, Hadzsi Szabolcs és Ladányi Bendegúz harmadikként zárt. A 40 lövéses számban a Halkó Henrik, Petrovics Artúr és Turóczi Zoltán összeállítású nyíregyháziak a 4. helyen végeztek. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!