Kisvárda hírei

2011.01.12. 08:18

Hauser Adrienne zongoraművésznő zongoraestje

<p>Szeretettel várunk mindenkit a világhírű művésznő zongoraestjére. A patinás Bessenyei gimnázium díszterme méltó helyszín a varázslatos zenei rendezvényhez.</p>

Hauser Adrienne zongoratanulmányait 4 és fél éves korában kezdte. 1970-ben felvették a Zeneakadémia „Elôkészítô tagozatára”, 1981-ben a Zongora tanszakra, ahol Kocsis Zoltán, Rados Ferenc, és Kurtág György tanítványa volt.
Koncertezett Anglia, Németország, Ausztria, Olaszország, Spanyolország, Portugália, Görögország, Svájc, Bulgária, Franciaország, Lengyelország, Svédország, Norvégia, Csehország, Egyiptom és India nagyobb városaiban.
1998-ban megalapította a Tiszadobi Zongorafesztivált mely 8 év alatt nemcsak a nemzetközi zenei élet elismerését nyerte el hanem a Henry Ford díjat is.
A Zongorafesztiválnak jelenleg is mûvészeti igazgatója.
12 éve Alapítványt hozott létre Kocsis Zoltánnal a tehetséges gyerekekért Mátészalkán, ahol minden évben jótékonysági koncertet ad. Mátészalka városa Pro Urbe, Díszpolgári és Tiszadob Díszpolgári címmel ajándékozta meg a térségért tett mûvészeti tevékenységéért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!