Kisvárda hírei

2011.04.02. 22:22

Fáklyás demonstráció Hejőszalontán - Élőben tudósítottunk!

<p>Hejőszalonta - Fáklyás felvonulást tartottak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton 18 órától "Demonstráció a cigányterror ellen címmel" Hejőszalontán. Tudósítónk élőben jelentkezett a borsodi településről!</p>


Hejőszalonta: Nem volt rendbontás, a demonstrációk befejeződtek

fuggetlen | 2011.04.02 22:11
Hejőszalonta - Nem történt rendbontás Hejőszalontán, ahol fáklyás felvonulást rendeztek "Demonstráció a cigánybűnözés ellen" címmel szombat este. A Nemzeti Őrsereg és jobbikos képviselők részvételével zajló eseményen körülbelül 100-200 ember vett részt. Ellen demonstráció is volt, jogvédő szervezetek, az Amnesty International, a Társaság a Szabadságjogokért, a Magyar Helsinki Bizottság, zenés, táncos rendezvényt tartottak. Hejőszalonta este kilenc óra körül kiürült, a demonstrálók elhagyták a települést.

20.09 - A meggyikolt asszony házánál először Balla Gergő országgyűlési képvidelő mondott beszédet, majd a Nemzet Tanátának titulált Miklós Árpád megyei elnök, aki hangsúlyozta, nem érti, miért jöttek élőlánccal - amelyet ami a mai nap folyamán a rendőrség nem engedélyezett - megvédeni bárkit is tőlük, hiszen csak gyászolni, emlékezni jöttek.

Úgy tűnik, hogy attrocitás nélkül ér véget a fákylás felvonulás Hejőszalontán. A tömeg lassan oszlani kezd.


Hejőszalonta: az áldozat házánál demonstrálnak

fuggetlen | 2011.04.02 20:06
Hejőszalonta - Jobbikosok, a Nemzeti Őrsereg tagjai - körülbelül százan - demonstrálnak csaknem két órája Hejőszalontán. A központi rendezvény a sportpályán volt, ahol beszédek hangzottak el, a résztvevők nem sokkal nyolc óra előtt érkeztek ahhoz a házhoz, ahol a közelmúltban emberölés történt.

FÜHÜ BUBORÉK - Hejőszalonta polgármestere

fuggetlen | 2011.04.02 19:41
"Itt van egy pár szimpatizáns, aki örül neki. Akinek szerintem a kezdeményezése is volt, hogy hozzuk ide a Jobbik demonstrációját. Ez három vagy négy helyi lakos, akik jegyzetten a Jobbik tagjai, szimpatizánsai. És még van hozzá vagy 10 ember, tehát maximum a 850 főből vagy 15 ember szimpatizál velük, főleg akkor ha kicsit italosabbak, akkor még jobban."

19.28 - A fákylás felvonulás elhaladt a kordonnal védett romák előtt. A jogvédők ekkor erősítőn keresztül a Magyar Himnuszt szólaltatták meg. Mindkét táborból durva kiabálások hangzottak el egymás irányába, de ezen a kritikus szakaszon már túlhaladt a menet.


19.16 - A Jobbikosok elindultak a március 23-án meggyilkolt Teréz néni háza elé, ott további beszédek hangzanak el.


19.10 - A jobbikos szónokok egymásnak adják a mikrofont. Eddig Jakab Péter, Miskolc jobbikos önkormányzati képviselője, Szegedi Márton, a Jobbik miskolci frakcióvezetője, Egyed Zsolt országgyűlési képviselő, megyei elnök, Bodrog László, a Nemzeti Őrseregtől, Schneider Tamás országos alelnök, országgyűlési képviselő beszélt.

Támadták a kormányt: ígéretük ellenére nem produkál eredményt a közbiztonság javíytására. Támadták a médiákat, amiért nem adnak pontos információkat a romák által elkövetett bűncselekményekről. Követelik, a csendőrség felállítását, és azt, hogy a bűnügyi statisztikákban tüntessék fel az etnikai hovatartozást.


Hejőszalonta "a háta közepére sem" kívánja a demonstrációt

fuggetlen | 2011.04.02 18:46
Hejőszalonta - A háta közepére sem kívánja Hejőszalonta a szombat esti demonstrációt. A polgármester szerint az ott élők legalább 95 százaléka nem ért egyet a tüntetéssel. Anderkó József szerint egyébként a településen rend és fegyelem van. Mind mondta, szimpatizánsokkal ő alig találkozott. A Független Hírügynökség tudósítója szerint körülbelül 200 tüntető, és ugyanennyi ellentüntető van a helyszínen, és megjelentek a Nemzeti Őrsereg tagjai is. A demonstráció már elkezdődött.

Hejőszalonta - A helyiek inkább elhagyták otthonaikat

fuggetlen | 2011.04.02 18:34
Hejőszalonta - Jogvédők tanácsára a hejőszalontaiak közül sokan inkább elhagyták otthonaikat szombat délután, nem sokkal a Jobbik által szervezett fáklyás felvonulás kezdete előtt. A helyiek és a jogvédő szervezetek aktivistái a település egy félreeső utcájában gyülekeznek, ahol zenés-táncos rendezvényt kezdődött.

18.16 - A jobbikosoknál két-háromszáz fős tömeg gyűlt össze. A dombrádiak masírozva, ének-szóval érkeztek, a tömeg tapssal ogadta őket. Mostmár a tervezett útvonalon a rendőrök mindenkit igazoltatnak, és nem engednek át senkit.


17.45 - Átjöttünk az ellentáborhoz a sportpályára. Szintén feliratok láthatók: Ne bántsd a magyart!

Jobbikos és legalább annyi piros - fehér csíkos zászlót lengetnek. Például Edelényből, Szerencsről.


Hemzsegnek a rendőrök Hejőszalontán

fuggetlen | 2011.04.02 17:41
Hejőszalonta - Hemzsegnek a rendőrök Hejőszalontán, ahol este 6 órakor fáklyás demonstráció kezdődik "Demonstráció a cigányterror ellen címmel". A településen ellentüntetőkre is számítani kell, ám az egyenruhásokon kívül egyelőre senkit sem látni, még a falubelieket sem. A településen fokozott ellenőrzést rendeltek el, a rendőrök minden a településre tartó autót megállítanak.

17.35 - Az Amnesty International szónoka erősítőre állva úgymond megnyitotta a rendezvényt. Azt mondta azért jöttek, hogy lássák, nemcsak Jobbik létezik, sok civil nem ért egyet azzal, hogy, itt masírozzanak. Azt akarjuk, hogy Magyarországon senkinek ne kelljen kordonok mögött védelmet keresnie. Az ország, minden egyes lakójának egyaránt biztosítsák a védelmet. Mint mondta kávét és perecet hoztak magukkal, hogy beszélgetéssel jól el tudják tölteni az időt, amíg a Jobbik felvonul.

A falubeliek úgy tudják, hogy a polgármester elrendelte, hogy a mai napon délelőtt 10 órától ne árusítsanak szeszesitalt, és a kocsmákat is bezáratta. A roma lakosság gyerekekkel és idősekkel együtt a rendőrök védte kordon mögötti utcán a szabadban tartórkodik.


17.09 - Az Amnesty International felirata: Az önbíráskodás nem megoldás, hanem a probléma maga. Jobbikosokat egyenlőre csak a falu felé jövet láttunk.


17.00 - A hejőkeresztúri tónál a rendőrök igazoltatnak a mezőcsáti úton. Hejőkeresztúrnál szintén megállítottak. Kutyás rendőröket is látunk. Kérdésünkre elmodták, hogy külön úton terelik a Jobbikos és a másik tábort. A kereszteződésben a kerítésen feliratok.


Fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton 18 órától "Demonstráció a cigányterror ellen címmel" Hejőszalontán. Tudósítónk élőben jelentkezik a borsodi településről!


Fokozott ellenőrzés Hejőszalontán

fuggetlen | 2011.04.02 13:51
Hejőszalonta - Fokozott ellenőrzést tartanak a rendőrök Hejőszalontán, ahol este 6 órakor jobbikos képviselők részvételével fáklyás felvonulást tartanak "Demonstráció a cigányterror ellen címmel". A helyszínre szimpatizánsokra és ellentüntetőkre is számítani kell, sőt, az első résztvevők már meg is érkeztek.

LMP-s képviselők is mennek Hejőszalontára

fuggetlen | 2011.04.02 10:16
Három LMP-s képviselő is Hejőszalontára utazik szombaton. A településen jobbikos politikusok részvételével fáklyás felvonulást tartanak délután, a megmozdulásra szóló felhívás szerint "Demonstráció a cigányterror ellen" címmel. Az LMP képviselői a helyi romákkal fejeznék ki szolidaritásukat.

Hejőszalonta: a Jobbik tüntet, az Amnesty védelmet kér a romáknak

fuggetlen | 2011.04.02 06:36
Demonstrációt, fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton este, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A felvonulásra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen." Az Amnesty International ennek fényében arra kéri a rendőrséget, hogy akadályozza meg a rasszista erőszakot a településen.

Rendőri védelmet kér a hejőszalontai romáknak az Amnesty

fuggetlen | 2011.04.01 20:13
Az Amnesty International arra kéri a rendőrséget, hogy akadályozza meg a rasszista erőszakot Hejőszalontán, ahová demonstrációt hirdetett szombatra a Jobbik Magyarországért Mozgalom a "cigányterror" ellen. A jogvédő szervezet a tiszaújvárosi és az országos rendőrfőkapitánynak is írt levelet az ügyben pénteken.

Civil élőlánc védheti a hejőszalontai romákat a Jobbiktól

fuggetlen | 2011.04.01 17:54
Hejőszalonta - Élőláncot alkotva próbálják megóvni a hejőszalontai romákat a Facebook közösségi portálon szerveződő civilek a szombati Jobbikos demonstráción. A párt ismét "cigánybűnözésről" beszél, egy nemrég történt gyilkosságra hivatkozva szervez fáklyás felvonulást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Hejőszalonta: "Demonstráció a cigányterror ellen"

fuggetlen | 2011.03.30 22:00
Hejőszalonta, Miskolc - Demonstrációt, fáklyás felvonulást tartanak jobbikos országgyűlési képviselők részvételével szombaton este, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejőszalontán. A felvonulásra szóló felhívás címe: "Demonstráció a cigányterror ellen."

A Jobbik a "cigányterror" ellen - csendőrség lesz Hejőszalontán?

fuggetlen | 2011.03.29 14:27
Hejőszalonta, Miskolc - A Jobbik Hejőszalontára hívja "azokat az embereket, akiknek elegük van a cigányterrorból." - olvasható a parlamenti ellenzéki párt meghívójában. A Jobbik szerdán tart sajtótájékoztatót, melynek ez a témája, Miskolcon. Hejőszalontával kapcsolatos terveiket ott jelenti majd be Egyed Zsolt országgyűlési képviselő és Szegedi Márton, a párt miskolci országgyűlési képviselője - válaszolta a Független Hírügynökség kérdésére a Jobbik szóvivője.

Emberölés Hejőszalontán

eszak | 2011.03.23 09:10
Miskolc, Hejőszalonta - Otthonában, előzetes szóváltást követően megöltek egy 50 éves hejőszalontai asszonyt kedden.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!