Kisvárda hírei

2012.11.15. 10:49

Új akadémiai tag a Besiben

Kisvárda – A Krúdy Gyula riportjai a tragikus tuzséri hipnotizálásról című előadással folytatódott Kisvárdán a Telegdi Kata Irodalmi és Társadalomtudományi programsorozat.

Kisvárda – A Krúdy Gyula riportjai a tragikus tuzséri hipnotizálásról című előadással folytatódott Kisvárdán a Telegdi Kata Irodalmi és Társadalomtudományi programsorozat.A Bessenyei György Gimnázium és Kollégium Dísztermében dr. Onder Csaba főiskolai tanár osztotta meg az ifjú (ekkor mindössze 17 éves!) Krúdy ominózus riportjaival kapcsolatos ismereteit és az ezekhez kapcsolódó gondolatait a népes hallgatósággal. Az előadó megannyi érdekes részlettel lepte meg a közönséget, ám végül neki is sikerült meglepetést okozni: előadása zárultával ugyanis átvehette a Bessenyei Akadémiai tagságot jelentő és jelképező okiratot.

A középiskolai akadémia tagja azok az öregdiákok lehetnek, akik a tudomány, művészet, gazdasági élet, illetve egyéb területen kiemelkedőt alkottak, és egy előadásukat (kiállításukat) felajánlják az intézmény jelenlegi diákjainak, így segítve a későbbi előrehaladásukat. Dr. Onder Csaba irodalomtörténész Kisvárdán született, s a felső-szabolcsi városban járt általános és középiskolába. A Krúdy-kultusz egyik jeles és lelkes ápolója jelenleg Nyíregyházán él, számos írása, elemzése különböző szak- és egyéb folyóiratban, újságokban és más sajtóorgánumokban, 2003-ban Debrecenben látott napvilágot A klasszika virágai című kötete. Ő a főszerkesztője A Vörös Postakocsi nevű folyóiratnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!