Kisvárda hírei

2013.03.27. 18:04

Jézus szenvedéseire emlékeztek Kisvárdán

Kisvárda - A hetedik keresztúton Jézus szenvedéseire emlékeztek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán.

Kisvárda - A hetedik keresztúton Jézus szenvedéseire emlékeztek Felső–Szabolcs központjában Kisvárdán.

 – Nagykedden (március 26–án) a református, a római– és a görög katolikus egyházak szervezésében, délután fél ötkor indult el a húsvét előtti, a város történetében a hetedik élő ökumenikus keresztútja, melyen Krisztus szenvedéseire emlékeztek.

A gyalogos körmenet a kisvárdai Római Katolikus Templomból indult és a régi temető kápolnájához érkezett meg. A Szent László utca, a Rákóczi út, a Gyár úti lakótelep érintésével, a temető kápolnájáig tartó keresztúton, a kellemetlen időjárás ellenére mintegy háromszázan vettek részt. A keresztút XIV. állomásán az egyházak papjai rövid stációkat mondtak. Az Ökumenikus Keresztút forgatókönyvében az alábbiakat olvashattuk.

„…Fogadd el a keresztúti imádságunkat a mennyei Atya dicsőségére, az anyaszentegyház szabadságáért, azért, hogy hűséged, lelkek állhatatosak maradjanak, az ingadozók megerősödjenek, a közömbösek pedig szeretetre gyulladjanak. Atyaisten mindenhatósága, gyámolítsd gyöngeségeinket, szabadíts meg minket a nyomorúságunk mélyéből…”

Az utolsó XIV. állomáson, a régi temető kápolnájánál, Jézust a sírba helyezték.

A nagyböjt végéhez közeledve, az ökumenikus Keresztúttal is lehetőséget teremtettek a történelmi egyházak a ráhangolódásra, a hit legszentebb eseményére, amelyben a megváltást ünnepeljük. Feladatuknak tekintették, hogy Krisztust és a megváltás örömhírét másoknak is megmutassák.

A befejező állomáson együtt énekelték (már sötétedett) a megjelentek az utolsó éneket s annak refrénjét; –„Jézus, add, hogy hozzád térjek, veled haljak, veled éljek.”

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!