Kisvárda hírei

2013.04.02. 10:57

A cukrászda az élete

Kisvárda - A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2013. február 18-án tartotta éves közgyűlését Gyulán, ahol ünnepélyes keretek között köszöntötték és kitüntették a szakmában 20, 25 illetve 30 évet eltöltött szakembereket.

Kisvárda - A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 2013. február 18-án tartotta éves közgyűlését Gyulán, ahol ünnepélyes keretek között köszöntötték és kitüntették a szakmában 20, 25 illetve 30 évet eltöltött szakembereket.A kisvárdai Poncsák Sándorné Kati azon kevesek közzé tartozik, aki immáron 30 éves önálló üzletvitelt tudhat maga mögött.

Harminc év egy szakmában nagyon hosszú idő. Ráadásul egy olyan szakmában, mely folyamatos megújulást, fejlődést, változatosságot és a termékek iránti rajongást igényel. Ezekben mind bővelkedik a Poncsák névvel jelzett sütemények, torták, fagylaltok mindegyike. Mindehhez azonban szükség volt egy olyan családi háttérre és szakmai felkészültségre, mely a Poncsák nevet örökre bevéste az édességek birodalmába nem csak Kisvárdán, hanem szerte az országban sőt, a határokon túl is.

Hosszú sorokban lehetne írni a cukrászda történetét, mely először 1981-ben nyitotta meg kapuit a kisvárdai Szent László utcában, 1988-ban bővült a Mártirok útján, s napjainkra már folyamatos fejlődést ért el, mind a termelő üzem kialakításával, mind a kínálat bővítésével.

Hosszú sorokban írhatnám mind a fagylaltok,mind a cukrásztermékek minőségi alapanyagokon alapuló széles választékát, a cukrászdában dolgozók magas szakmai tudását.

Mégis a nívós díj tulajdonosára, Poncsákné Katira fókuszálok, aki a tőle megszokott mindig mosolygós arc és életvidám temperamentum ellenére harminc éve keményen dolgozott és dolgozik azért, hogy cukrászdája miliője és a termékek minősége kifogástalan megelégedettséget okozzon a régi-és új vendégkörnek egyaránt.

Hisz a jó minőségű termékek előállításához fáradtságos munkára van szükség. A kora hajnali kelések, az alapanyagok elkészítése és a késő esti zárás napi 16 órás, kemény munkát igényel. De bármilyen fáradt, bármilyen gondokkal küzd ugyanúgy, mint mások, a vendégekkel mindig tud szót váltani, vele mindig lehet beszélgetni, ő mindenki arcára mosolyt tud csalni. Nagyfokú emberszeretetéről ad tanúságot az is, hogy a városban lakó szegények és elesettek pártfogója, kis-és nagy rendezvények állandó támogatója. Nem csupán a vállalkozásban dolgozó rokonait tekinti családjának, hanem a cukrászda minden alkalmazottját. Úgy is mondhatnám, hogy családtagjai az alkalmazottai, alkalmazottai a családtagjai.

Harminc éve szívvel-lélekkel, mindent feláldozva a cukrászdára tette fel életét, gyermekei mellett ebben leli örömét. „Mai napig úgy élem meg a szakmámat, hogy találok benne újat és újat. Ez egy olyan élvezetes hivatás, amit nem lehet megunni: örök kísérletezés, játék. Lélekkel és felkészültséggel elkészíteni egy desszertet pedig igazi örömforrás, édesebb tőle az élet.” - vallja Poncsákné Kati.

Nyitott, őszinte, kitárulkozó egyéniség, aki minden korosztállyal, minden társadalmi réteggel szót ért és sokakkal mély baráti kapcsolatot ápol. Sikereit nem csak a társadalmi, hanem a szakmai életben is ismert és elismert tevékenységét mindenféle allűrök nélkül, a szüleitől örökölt szakmaimádattal éli meg.

Eddigi munkájához, a kitüntetéséhez ezúton gratulálunk a város valamennyi lakója nevében. Lankadatlan energiája még sokáig maradjon meg saját magának, családjának, szakmájának és nekünk, vendégeknek egyaránt.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!