Kisvárda hírei

2013.04.17. 15:54

Eldugatták a sonkahagymát Dögében

Döge - A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) pályázatán a dögei Ölbey Irén Általános Iskola 86 alsó tagozatos tanulója kapott vetőmag csomagot.

Döge - A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) pályázatán a dögei Ölbey Irén Általános Iskola 86 alsó tagozatos tanulója kapott vetőmag csomagot. A csepergő eső ellenére az iskolai gyakorlókertben a napokban esernyő alatt vetették el a sonkahagymát a kis kertészek. A vetőmagcsomagok kiosztásától azt remélték, hogy a hétvégi jó időben a szülők is besegítenek mind az ágyások kialakításában, mind a veteményezésben. A program szakmai felelőse Pappné Belinszky Júlia tanárnő folyamatosan kíséri a termelés menetét, és fotókkal dokumentálja a munkálatokat. A tanulók a termelt növényeket saját háztartásukban használhatják majd fel. Az intézmény külön csomagot is kapott, melyet a helyi önkormányzattól kapott gyakorló kertjükben fognak elveteményezni amikor az idő engedi.

Agárdy Sándor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!