Kisvárda hírei

2013.04.24. 12:28

Szegedi könyvek felső-szabolcsi közvetítéssel a külhoni tanodákba

Kisváda, Záhony - Több partner összefogásával közel másfél ezer szépirodalmi kiadvány kerül a közeli napokban a felvidéki és kárpátaljai magyar tannyelvű iskolákba.

Kisváda, Záhony - Több partner összefogásával közel másfél ezer szépirodalmi kiadvány kerül a közeli napokban a felvidéki és kárpátaljai magyar tannyelvű iskolákba.A köteteket az egyik legnagyobb hazai internetes használt könyv kereskedés, a szegedi székhelyű antikvarium.hu ajánlotta fel a záhonyi Dr. Béres József Kollégiumnak, amely több mint másfél évtizede szervez adományozást a határon túli iskolákba. A 25 db nagyméretű dobozt a kisvárdai Bacsó Futár térítésmentesen szállította el a társaság fővárosi üzletéből Záhonyba.

A diákotthonban a külhoni tapasztalatok alapján rövidesen rendszerezik a köteteket, hogy aztán a közeli hetekben a kárpátaljai Dercen és Jánosi, majd a felvidéki Bély és Bóly magyar iskolájának tanulói és tanárai hasznosíthassák azokat. Az értékes adományt a Dr. Béres József Kollégium diákjai további saját gyűjtésű tankönyvekkel, ismeretterjesztő kiadványokkal, folyóiratokkal egészítik ki.

Tancsik Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!