Kisvárda hírei

2013.04.20. 11:24

Tűz ütött ki a kisvárdai kórházban

Nyíregyháza/Budapest, 2013. április 20., szombat (MTI) – Tűz ütött ki szombat hajnalban a kisvárdai kórházban, egy beteg másod-, illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett – tájékoztatta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az MTI-t. A rendőrség közlése szerint a tüzet egy másik beteg okozta, aki a lábán lévő kötést gyújtotta meg.

Nyíregyháza/Budapest, 2013. április 20., szombat (MTI) – Tűz ütött ki szombat hajnalban a kisvárdai kórházban, egy beteg másod-, illetve harmadfokú égési sérüléseket szenvedett – tájékoztatta a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet az MTI-t. A rendőrség közlése szerint a tüzet egy másik beteg okozta, aki a lábán lévő kötést gyújtotta meg.Berki Bianka, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes szóvivője elmondta: a rendelkezésre álló adatok szerint a szobában tartózkodó 60 éves férfi a saját lábán lévő kötést gyújtotta meg, amely átterjedt az ágyneműre. A tűz miatt a kórteremben tartózkodó három beteg közül egy 76 éves idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A kisvárdai rendőrkapitányság a tüzet okozó tuzséri férfit életveszélyt okozó testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki - tette hozzá a helyettes szóvivő.

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivőjének korábbi tájékoztatása szerint a lángok a 4. emeleten, a baleseti osztály egyik kórtermében csaptak fel. Takács Judit elmondta, hogy a riasztás hajnalban érkezett, a tűzoltók öt autóval vonultak a kórházhoz. A tűz keletkezésekor három beteg tartózkodott a szobában, a közeli kórtermekből több mint ötven embert költöztettek más szobákba.

A lángokat a dolgozók még a tűzoltók kiérkezése előtt poroltóval megfékezték, a tűzoltók kívülről hűtötték az épületet, majd átszellőztették a kórtermet - tette hozzá a hadnagy. A tűz okainak kiderítésére tűzvizsgálat indul, az eset körülményeit a rendőrség szakértő bevonásával vizsgálja.

- MTI - 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!