Kisvárda hírei

2013.07.24. 17:07

Kapcsolatépítés a Kárpátokon túliakkal

Nyíregyháza - A Lemberg megyei Szlokei járás tanácselnökének, Mikola Romanisinnak a vezetésével érkezett küldöttség szerdán Nyíregyházára, ahol Kerekes Miklós, a megyei közgyűlés tagja fogadta őket.

Nyíregyháza - A Lemberg megyei Szlokei járás tanácselnökének, Mikola Romanisinnak a vezetésével érkezett küldöttség szerdán Nyíregyházára, ahol Kerekes Miklós, a megyei közgyűlés tagja fogadta őket. A delegáció tagja volt – többek között – Volodimir Jevcsinec, Zsupani község tanácselnöke is. Ez azért érdekes, mert nemrég Fényeslitke és az említett járásbeli Zsupani község polgármesterei aláírták a barátsági megállapodást. Ezt megelőzően Vinnai Győző kormánymegbízottnál járt az ukrán delegáció.

Mikola Romanisin a Kelet-Magyarországnak elmondta, hogy jövetelük célja elsősorban a kapcsolatfelvétel, hogy a későbbiekben együttműködési megállapodások jöhessenek létre egyelőre járási szinten Kisvárdával mind gazdasági, mind kulturális területen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!