Kisvárda hírei

2013.09.29. 11:25

Szent Mihály napi vigasságok Kisvárdán

Kisvárda – Szeptember 28–29–én kerültek/nek/ megrendezésre a Kisvárdai Szent Mihály napi vigasságok, melynek keretében kézműves vásár, gyerekprogram, különböző kulturális műsorok és táncház szórakoztatta és szórakoztatja vasárnap is a kedves közönséget.

Kisvárda – Szeptember 28–29–én kerültek/nek/ megrendezésre a Kisvárdai Szent Mihály napi vigasságok, melynek keretében kézműves vásár, gyerekprogram, különböző kulturális műsorok és táncház szórakoztatta és szórakoztatja vasárnap is a kedves közönséget.

A hagyományok szerint Szent Mihály nappal kezdődött a kisfarsang őszi időszaka és egészen november 25.–éig, Katalin napig tart. Az országszerte emlékezetes Szentmihályi vásárokra lovas kocsival érkeztek a kézművesek, az árusok, hogy értékesítsék portékáikat. A rendezvények nem csak a kikapcsolódásról, szórakozásról, ismerkedésről és hírszerzésről, a vásárlásról szól. Az első alkalommal megrendezett kisvárdai Szent Mihály napi vigasságok e hagyományoknak megfelelően szeptember 28–29–én rendezték meg. Az ide látogatók vásáron ismerhetik meg a helyi, és a környékbeli kézművesek termékeit. Részesei lehetnek a különféle gyerekprogramnak, a felnőtteknek pedig a különböző szórakoztató kulturális programoknak. Szombaton volt itt kézművesek utcája, pulya sorok, különböző bemutatókkal, „Miért szeretem Kisvárdát” véleménynyilvánításnak, a színpadon pedig volt óvodások néptáncbemutatója s különböző programok mellett táncház is. De kóstolhattunk frissen préselt mustot, a lekvár főzés ciberéjét és a finom lekvárt is. Sikeres volt Szabó Gyula petneházi fafaragó bemutató faragásai, Koszta Zoltán kisvárdai bőrműves bemutatója munkáságukról s elkészített remekműveikről.

Vasárnapi program

Vasárnap, 29 én délurán három órától folytatódnak a programok a sétáló utcában, lesz itt kótya–jojó készítés, termésbábuk készítése, csillámtetoválás, arcfestés, s cserkészek bemutatója. Délután négy órától pedig a színpadon néptánc és bábszínház bemutató, a Csöpi Színház és a Dongó együttes műsora, majd befejezésként este fél nyolctól a Kassai Thália Színház előadóinak zenés összeállítása. A Vár–tó környékén lesz, az országosan egy időben megrendezett Szent Mihály napi tűzgyújtás melyre fáklyás felvonulással érkeznek a résztvevők a program zárásaként a Sétáló utcától a Vár–tóig este fél tízre.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!