Kisvárda hírei

2013.09.07. 12:40

Vetélkedő a jó pálinkák hírének gyarapításáért Kisvárdán

Kisvárda – A Szabolcsi Pálinka Lovagrend (2011–ben alakult) célja, hogy az itt élő szabolcsi embereket összefogással népszerűsítse, az alma a meggy és az egyéb gyümölcsök termesztésében, s ezzel együtt a jó minőségű pálinkák főzésében, kulturált fogyasztásában. A Lovagrend feladatának tartja a főzetek jó minőségek őrzését.

Kisvárda – A Szabolcsi Pálinka Lovagrend (2011–ben alakult) célja, hogy az itt élő szabolcsi embereket összefogással népszerűsítse, az alma a meggy és az egyéb gyümölcsök termesztésében, s ezzel együtt a jó minőségű pálinkák főzésében, kulturált fogyasztásában. A Lovagrend feladatának tartja a főzetek jó minőségek őrzését.

A nagybecsű Szent Sárkány Lovagrend Egyesület által immár II. alkalommal meghirdetett pálinka és párlat verseny célja: a város, a környező települések, valamint térség pálinkakészítői termékeinek minél szélesebb körű megismerése és megismertetése. E megmérettetésre az elérhetőségi adatokkal ellátott nevezéseket fél liter mintával, szeptember 12–én, 15 óráig lehet leadni.

Az alma, meggy, szilva, barack, egyéb–gyümölcspálinka kategóriában a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában Szeregnyi Lászlónak, (Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza. Flórián tér20. Telefon70/452–0881) s tőle kérhető s a versennyel kapcsolatos egyéb információ is. A beérkezett mintákat szakértő pálinkalovagi zsűri bírálja el. Az első három helyezett díjazásban a résztvevők oklevél elismerésben részesülnek.

Az elmúlt évben, 94 minta, barack, szilva, alma, meggy, és egyéb érkezett. Nagyon sok jó, még jobb és kiváló pálinkákkal volt dolga a zsűrinek a minősítéskor. A minősítés során 19 arany, 14 ezüst, és 14 bronz, (összesen 47) minősítést érdemeltek ki a pálinkák.

A verseny ünnepélyes eredményhirdetésére, szeptember 14–én a Szabolcsi Pálinka Lovagrend Egyesület szervezésében megrendezendő II. Sárkányvér Gasztronómiai Fesztivál keretében lesz. A Lovagrendek látványos felvonulása a Mistral Mazsorett csoport kíséretében, 15 és 16 óra között lesz. Ezt követően történik meg a Fakanál párbaj főzőverseny, valamint a Pálinka és Párlat verseny eredményhirdetése a gasztronómiai nap közönsége előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!