Kisvárda hírei

2014.02.10. 11:10

A XXII. Tavaszi Tárlat Kisvárdán

Kisvárda – Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán, immár huszonkettedik éve.

Kisvárda – Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán, immár huszonkettedik éve. – A Rétközi Múzeum és Baráti Köre, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely valamint a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza közösen, ez évben már huszonkettedik alkalommal hirdeti és rendezi meg a Felső–Szabolcsi képzőművészek, XXII. Tavaszi Tárlatát, – tudtuk meg Dr. Vofkori Mária múzeumigazgatótól, valamint Nyakó Bélától, a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza igazgatójától.

Kikeleti bemutatkozás

Az első tárlaton még csak öt alkotó húsz alkotással jelentkezett. Az elmúlt évi XXI. tárlaton, négy ország, 14 település negyven alkotó másfélszáz alkotása volt látható. Volt kiállító Nyíregyházáról, Tarpáról, Záhonyból, Miskolcról, valamint Kisvárdáról és a környéki településekről. Nagyváradról: Holló László, Kapás Sára, Holló Kinga, Tolnai Tibor. Kárpátaljáról: Kopriva Attila, Magyar László Jurij Seleviczkij, Hajdu László. Felvidékről pedig a Ticce alkotóinak képei voltak láthatók. Olajképek, grafikák, ceruzarajzok, akvarellek, tus és tollrajzok mellett, kő, fa csont, és szaru faragások, s intarziák voltak láthatók a kiállítótérben. Az alkotásokat változatos témák, mesteri kidolgozás és a tudás jellemezte.

A tárlatok üzenete

A Tavaszi Tárlat célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítsanak nemcsak a felső–szabolcsi, hanem a régiónkhoz tartozó, de határainkon kívül maradt, – kárpátaljai, felvidéki, erdélyi– alkotóknak is. Műfajilag, technikailag, tematikailag nincs megkötés. Képzőművészeti egyesülethez, szakkörhöz való tartozás nem kizáró tényező. A Tavaszi Tárlat rendezői az alábbi tájékoztatással kívánják segíteni a jelentkezőket. Képzőművészeti egyesülethez, szakkörhöz való tartozás nem kizáró ok. A jelentkezés önkéntes. Legkevesebb 3, legtöbb 5 munka adható be. Az alkotásokat csak kiállításra kész állapotban fogadjuk el. (a grafikákat passzpartozva, üvegezve, a festményeket keretezve, akasztófüllel, kiegyensúlyozva). A kísérőlapból két példányt kérnek mellékelni. A szállításról a szerző gondoskodik.

Beadási határidő: 2014. március 20. (Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza, Kisvárda Flórián tér 20. Az alkotásokat Szeregnyi László veszi át.)

A XXII. Tavaszi Tárlat megnyitója a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Házában 2014. március 27–én 15 órakor lesz.

Eredményes felkészülést, sikeres részvételt kívánnak mindenkinek a rendezők!

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!