Kisvárda hírei

2014.02.14. 11:19

Városi ranghoz illő arculat

Kisvárda - Elnyerte végső arculatát a Rétköz fővárosának belvárosa. Megújult, megszépült a település központja, aki régen jár erre, rá sem ismerne a városra.

Kisvárda - Elnyerte végső arculatát a Rétköz fővárosának belvárosa. Megújult, megszépült a település központja, aki régen jár erre, rá sem ismerne a városra.

Az elmúlt négy évben ugyanis sétálóutcát alakítottak ki Kisvárdán, felújították a könyvtár épületét, pénteken pedig felavatták a megszépült és kibővített városházát a konferencia-központtal és a kormányablakkal, valamint ebben az épületben talált otthonra a járási hivatal is. A régi polgármesteri hivatal még az 1970-es években épült, a feladatkörök bővülése miatt kinőtte a rendelkezésre álló helyet. A beruházásnak köszönhetően a szakemberek akadálymentesítették az új épületet, beszereltek akadálymentes liftet is, míg a tetőtér beépítésével újabb irodákat tudtak kialakítani. Az uniós forrásból megvalósított beruházás összköltsége 1 milliárd 117 millió forint volt.

– Az ember azért rendelkezik teremtő erővel, hogy olyanná formálja lakóhelye arculatát, úgy alakítsa ki környezetét, hogy ott jó legyen élni. Ugyanakkor a fejlesztésekkel nemcsak a város lakóira kell gondolni, hanem az idegenekre is, hogy örömmel érkezzenek hozzánk – mondta a városháza átadási ünnepségén Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere. – Az 1421-ben elnyert városi cím rangot jelent, így van ez már évszázadok óta, s a térségben betöltött szerepet napjainkban is meg kell őrizni, meg kell erősíteni, s ebben fontos szerepe van a városházának, amelyben számos intézmény működik immár. Az épület nem azoké, akik benne dolgoznak, hanem akik a városban élnek, hiszen az érdekeiket szolgálja, előttük mindig nyitva az az épület ajtaja. S ez annak köszönhető, hogy összefogtunk, tenni akartunk a városért. S mivel a tankerület, a járási hivatal, a kormányablak is itt kapott helyet, az egész térséget szolgálja az épület – folytatta a település vezetője, majd Márai Sándor gondolatára utalva kiemelte: – A jövőt a tegnapra lehet építeni. Hogy mit teszünk a jövőben, azt nagymértékben meghatározza, hogy mit tettünk eddig. Az elmúlt években minden területen jelentős eredményeket tudtunk felmutatni, s ezekre alapozva tervezhetjük az elkövetkező éveket.

A további részletek a Kelet-Magyarország 2014. február 15-i számában vagy a kelet.hu portálon.

- KM -


Az idő eljárt a kisvárdai kórház liftjei felett. A kórház építésekor készültek el az eredeti liftek 1974-ben, amiket 1992-ben felújítottak.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!