Kisvárda hírei

2014.03.08. 13:09

Bement a FIZiBUSZ a dögei iskolába

Döge - Még a diáklány haja is égnek állt egy elektrotechnikai kísérletnél a rendhagyó órán.

Döge - Még a diáklány haja is égnek állt egy elektrotechnikai kísérletnél a rendhagyó órán. Beteljesült egy álom: a „FIZiBUSZ" eljutott a dögei Ölbey Irén Általános Iskolába is.

– Mivel ez egy rendkívüli alkalom volt, meghívtuk a szabolcsveresmarti iskola nyolcadikosait is az előadásra – újságolta Agárdy Sándor iskolaigazgató. – Jó másfél órán át lenyűgözte mind a gyermekeket, mind a felnőtteket a kísérleteket bemutató tanár úr előadása. Ez volt aztán az igazi kompetencia alapú oktatás!

Köszönjük a szervezésben segítő Felső-Szabolcsi iskolaszövetség vezetőjének, Rozinka Mihály ajaki iskolaigazgatónak a támogatását. Úgy érezzük, hogy sokkal közelebb került a kis- és nagydiákokhoz a fizika.

Mivel a dögei iskolában kiemelt hangsúlyt helyeznek a természettudományos tantárgyak oktatására, különösen nagy segítség volt ez a rendhagyó óra.

– Volt itt többféle látványos kísérlet folyékony nitrogénnel, volt hangtanóra, tüzes forgószél, elektrotechnikai kísérlet, ahol egy kislány haja is az égnek állt, no és a közönségnek is az izgalommal vegyes csodálkozástól. Volt gejzírszerű kilövés, robbanás és durranás minden mennyiségben. No és persze, mindennek a kitűnő fizikai- kémiai magyarázata. A rendhagyó óra igen közel hozta s talán sokakkal meg is szerettette az oly bonyolultnak tűnő fizika tantárgyat.

KM–LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!