Kisvárda hírei

2014.06.11. 19:19

Múzeumok Éjszakája ötödször Kisvárdán

Kisvárda - Június 14–én délután fél öttől öt óráig járja a város utcáit a „kisbíró”, hogy kidobolja Kisvárda város lakóinak a Múzeumok Éjszakája szombati programját.

Kisvárda - Június 14–én délután fél öttől öt óráig járja a város utcáit a „kisbíró”, hogy kidobolja Kisvárda város lakóinak a Múzeumok Éjszakája szombati programját.

Munkácsi–díjas képzőművész kiállítása

A Rétközi Múzeumban lesz a Múzeumok Éjszakája program megnyitója. A tervek szerint délután öt órakor Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési miniszter nyitja meg az éjszakába nyúló változatos programsorozatot. Leleszi Tibor polgármester köszöntőjét követően Fazekas Balogh István képzőművész, nyugalmazott főiskolai docens nyitja meg Lugossy László Munkácsi–díjas képzőművész Szemlélődés című kiállítását. Közreműködik a Pala Együttes.

Koncert gyerekeknek és felnőtteknek

A nyíregyházi Dió Trió 17.45–től kezdődő egy órás zenés interaktív foglalkozása lesz gyereknek, síppal, dobbal, nádi hegedűvel. Őket követi a nyíregyházi Pala Együttes „Hétköznapok szélén” című koncertje, mely fél nyolcig tart. A zenei műsorokat követően történik meg az „Ezt szeretném látni a múzeumban” címmel meghirdetett rajzverseny díjkiosztására. A rajzversenyt óvodás, általános iskolás és gimnáziumi tanulók számára hirdették meg. A szépszámú érdeklődést bizonyította, hogy mintegy száz alkotás érkezett a pályázati kiírásra. Nem lesz könnyű dolga a zsűrinek az elbíráláskor.

A jövő múzeuma – Múzeumi informatika – címmel tart bemutatót a díjnyertes Pazarik Kft. A következő félórában történik meg a tombolasorsolás, ahol minden résztvevő sorszáma bekerül a sorsolandók közé.

Gyöngy Ilona és Gyüre Tamás néptánc pedagógusok vezetésével, kicsiknek és nagyoknak egyaránt táncházzal zárul a Múzeumok Éjszakájának programja Kisvárdán 23 órakor.

Délután öt órától este fél tízig

Folyamatos programok várják az érdeklődőket a múzeumban: pulyasarok, ahol arcfestés, gyöngyfűzés, papírhajtogatás s rajzolás várja a gyerekeket. A múzeum előtt pedig a már hagyományos fotózáson vehet részt bárki, aki beöltözik kisvárdai népviseletbe. A beöltözést követően a vándorfényképésztől megkapja az elkészített fotóját. A múzeum udvarán a „Kerek az én szoknyám alja” címmel népviselet–bemutató lesz, ahol a vállalkozóbban beöltözhetnek nyírségi és kisvárdai viseletbe. De itt lesz a „Kisvárdai kisvásár” ahol kézműves termékeket s vásárfiát lehet vásárolni, akár saját magunknak és szeretteinknek is.

Különleges étkek

Nem lehetet üres kézzel és gyomorral sem hazatérni az ötödik Múzeumi Éjszaka rendezvényéről. A „Lacikonyha” finomságainak íncsiklandozó ételkínálatát, a penyigei asszonyok, az „Életet az életnek” és a Baráti Kör Nyugdíjas Klub tagjai biztosítják. A finom ínycsiklandozó étkek biztosítottak lesznek s különleges kulináris élvezeteket kínálnak a Múzeumudvar látogatóinak.

A rendezvény kiemelt támogatói: a Város Önkormányzata, Kisvárdai Rotary Club, és Zámbó István alpolgármester.

Vincze Péter

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!