Kisvárda hírei

2014.08.20. 18:56

Ünnepi programok Kisvárdán

Kisvárda – Sokan szórakoztak a Várszínpadon a Várkertben és a Várfürdőben az ünnepi programon, Kisvárdán.

Kisvárda – Sokan szórakoztak a Várszínpadon a Várkertben és a Várfürdőben az ünnepi programon, Kisvárdán.Még az időnként elkezdődő szemerkélő eső sem zavarta meg Kisvárda augusztus 20–ai programját a Várkertben, a Várszínpadon és a Várfürdőben. A Változatos és érdekes programok 10.30–kor kezdődtek.

A várszínpadon felléptek, a Mistral Ifjúsági és Sportegyesület (mazsorett), valamint a város óvodásainak és általános iskoláinak különböző művészeti csoportjai mellett a Szabolcs Alapfokú Táncművészeti Iskola tanulói is.

Eztán Bravics Dénes műsora (ének), és a Vogue Modellügynökség show divatbemutatója következett. A sztárvendég Bereczki Zoltán fél egytől egy óráig szórakoztatta a közönséget. A Királyhelmeci Exclusive zenekar bemutatkozását követően a PREMIER zenekar műsora zárja a programot.

A délelőtti programok részvevőit Lénárt Andrásné, a Kisvárdai Közös Önkormányzati Hivatal aljegyzője köszöntötte.

Főző és rajverseny

A Várkertben Trambulin és bocis ugráló vár, arcfestés, bohócos lufi hajtogatás mellett,„Okos Méhecske” népi játszóudvar 10 órától 15 óráig: ügyességi népi játékok gyerekeknek és felnőtteknek aktív részvételt nyújtottak. A főzőverseny 10 órától 14 óráig tartott, amit Kisvárda Város Önkormányzatának csapata nyert meg paprikás krumplijával.

A kisvárdai vár múltja, jelene és jövője volt a témája a Rétközi Múzeum által rendezett a „Nagy Rajzolás” címen meghirdetett rajzolni szerető és tudó felnőtteknek és gyerekeknek rendezett rajzversenye.

Várfürdői programok

A Várfürdőben is kilenc órától kezdődtek a programok, ahol, volt úszóverseny, óránként volt víz alatti kincskeresés, vízilabda és Freestyle foci bemutató, vízi torna felnőtteknek és gyerekeknek a termál medencében. De itt is bemutatták sokoldalú tudásukat a Mistral mazsorettek. Homokvár építő verseny, fekve nyomó bajnokság, strandfoci és kézilabda bemutató színesítette a programot.

Kenyérszentelés és a városi elismerések átadása

 

Este nyolc órától volt Szent István király és az új kenyér ünnepe alkalmából rendezendő városi ünnepség a Várszínpadon. Leleszi Tibor polgármester ünnepi beszédét követően, Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter köszöntötte az ünnepség résztvevőit. A történelmi egyházak papjainak új kenyér szentelését és áldását követően adják át a városi kitüntetéseket.

Az ünnepi gálaműsorban felléptek a kassai Thália Színház művészei és a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza DoktoRock Színtársulatának tagjai.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!