Kisvárda hírei

2014.10.12. 12:11

Avartűz Kékcsén - A Kataszrófavédelem hírei

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. október 11-én történt kataszrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2014. október 11-én történt kataszrófavédelmi eseményeiből. Százötven négyzetméteres lakóház tizenkét négyzetméteres szobájának falában, a villamos vezeték gyulladt meg péntek este Botpaládon, a Fő utcában. A tűz átterjedt a berendezési tárgyakra. A tűz oltását a lakók kezdték el, a tulajdonos középkorú férfi másodfokú égéseket szenvedett. Az esethez a Fehérgyarmati Katasztrófavédelmi Őrs tűzoltóit riasztották.

Lakóház elektromos szekrénye égett szombat délután Bujon, a Gávai utcában. Az esethez az ibrányi önkormányzati tűzoltók vonultak, személyi sérülés nem történt.

Két avartűz is volt a szombati napon. Háromszáz négyzetméteren égett az avar Urán, a Börvely utcában. A csengeri önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángok továbbterjedését. Az esti órákban pedig Kékcsén, az Ifjúság-közben száz négyzetméteren a szántóföldön száraz fű izzott. A kisvárdai hivatásos tűzoltók vonultak az esethez.

Jól működött a szén-monoxid-érzékelő szombat délután Mátészalkán. A város hivatásos tűzoltói a Szatmár utca egyik lakásának fürdőszobájában gázkoncentrációt mértek, személyi sérülés nem történt. A lakók gondoskodtak a hiba kijavításáról.

Két esetben mentők kértek segítséget a hétvégén a tűzoltóktól. Újfehértón, szombat este egy beteg mozgatásához a Szilastanyán, vasárnap hajnalban pedig Nyíregyházán a Népkert utcán, ahol egy idős nő nem tudott a mentőknek ajtót nyitni. Mind két esetben a helyi önkormányzati és a hivatásos tűzoltók segítettek.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!