Kisvárda hírei

2014.10.07. 09:21

Manipulálták a videófelvételt

Nyíregyháza - A bíróság bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat.

Nyíregyháza - A bíróság bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat. A Nyíregyházi Törvényszék szeptember 2-án hozott ítéletével K.B. vádlottat az ellene két rendbeli vesztegetés bűntette miatt emelt vád alól felmentette – tájékoztatta lapunkat dr. Nyakó Zsuzsanna sajtószóvivő.

– Az ügy előzményeként a vádlottat egy korábbi eljárásban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság és a Debreceni Ítélőtábla két rendbeli vesztegetés bűntette miatt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 év próbaidőre felfüggesztette. A Debreceni Ítélőtábla helyt adott a perújítási kérelemnek, mely alapján a Nyíregyházi Törvényszék megismételte az eljárást. A perújítás során felvett bizonyítás eredményeként azt állapította meg, hogy a perújítás alapos, ezért a két bűnösséget megállapító ítéletet hatályon kívül helyezte, és a vádlottat felmentette a vádak alól.

Fellebbezett az ügyész, a védő

A vádirat szerint a rendőrként dolgozó vádlott 2010. március 22-én Kisvárda közelében ukrán állampolgárokat igazoltatott, és ennek során két ukrán állampolgártól jogtalan anyagi előnyt, 20, illetve 10 eurót kért.

A perújítás során megállapítást nyert, hogy a vádlott nem a vád szerinti helyszínen végzett igazoltatást. A védelem felkérésére a vád bizonyítékát, egy videofelvételt igazságügyi szakértő vizsgálta meg.

A bíróság által is elfogadott szakvéleményből megállapítható, hogy a felvétel manipulált, hiszen abból mintegy 80 másodpercnyi anyag hiányzott. A bíróság újra kihallgatta az ügyben addig szereplő tanúkat, kiegészítve új tanúkkal. Ennek során adat merült fel arra, hogy a vádlott környezetében talált bankjegyeket nem a vádlott dobta el. Az tényként állapítható meg, hogy a vádlottnál sem a ruházatában, sem a gépjárművében eurós bankjegyeket nem találtak.

A bíróság mindezek alapján bizonyítottság hiányában felmentette a vádlottat, az ítélet nem jogerős, mivel ellene az ügyész és a védő is fellebbezett.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!