Kisvárda hírei

2014.11.09. 12:57

Sport Ulti Országos döntő Kisvárdán

Kisvárda – 2014. évi Sport Ulti Országos döntőjét, a Nemzeti Ulti Bajnokság „Stekli Gyula Emlékverseny”–ét rendezték meg november 8–án Kisvárdán.

Kisvárda – 2014. évi Sport Ulti Országos döntőjét, a Nemzeti Ulti Bajnokság „Stekli Gyula Emlékverseny”–ét rendezték meg november 8–án Kisvárdán.

2014. november 08-án (szombaton) 9.00 órai kezdettel rendezte meg Kisvárdán a Party Ételbárban, a Kisvárdai Kulturális Egyesület Ulti Klubja a Nemzeti Ulti Bajnokság döntőjét. A Kulturális Egyesület Ulti Klubja – tudtuk meg Szeregnyi Lászlótól a klub vezetőjétől– az elmúlt évtizedben már ötödször nyerte el az országos döntő rendezési jogát.

A döntő 21 fős mezőnyében hat település –Nyíregyháza, Szeged, Debrecen, Sárospatak, Budapest, és a rendező Kisvárda– egyesületének 21 versenyzője vett részt, melyek között 4 kisvárdai ultis volt. A verseny célja, a Sport Ulti népszerűsítése, a 2014. évi bajnoki cím és a helyezések eldöntése.

A versenyt a fővédnök, Dr. Seszták Miklós Nemzeti Fejlesztési Miniszter, nyitotta meg. A résztvevőket Leleszi Tibor Kisvárda Város Polgármestere köszöntötte.

A verseny megkezdése szomorú hírrel kezdődött az ultit szeretők részére. Az elmúlt hét végén –pénteken– 23 órakor, életének 74. évében, hosszas kórházi kezelést követően elhunyt Pavelka János a Szegedi Szabadidős Ulti Egyesület elnöke, a Magyar Ulti Szövetség alelnöke.

A résztvevők egyperces néma főhajtással emlékeztek a sportbarátra.

Az ulti verseny eredménye

1./ Haklár Jeromos. Budapest 428 pont.56,61 %. 2014 év bajnoka.

2./ Reho Lajos. Nyíregyháza. 419 pont. 55,42 %.

3./ Rákos Károly Szeged és Mészáros Károly Kisvárda egyaránt 402 ponttal és 53,17 %.

Különdíjban részesült „Legszebb versenyző” /a verseny egyetlen női tagja/ Pintér Tiborné Budapest.

A kisvárdai verseny szakmai vezetője Dr. Szabó Imre /Kisvárda/ volt.

A díjakat Bíró Gábor az Önkormányzat Oktatási, Kulturális, Szabadidő és Sport Bizottságának elnöke adta át.

Vincze Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!