Kisvárda hírei

2014.12.15. 11:03

Garázdaság az ajaki Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztiválon

Ajak - A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hat férfival szemben, akik 2014. augusztus 10-én hajnalban késsel fenyegetettek és többször meg is szúrtak egy fesztiválozó fiatal férfit.

Ajak - A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a hat férfival szemben, akik 2014. augusztus 10-én hajnalban késsel fenyegetettek és többször meg is szúrtak egy fesztiválozó fiatal férfit.

A vádirati tényállás szerint 2014. augusztus 09. napján került megrendezésre Ajakon a Nemzetközi Lakodalmas és Hagyományőrző Fesztivál, melynek programjai másnap hajnalban is tartottak. Az egy baráti társasághoz tartózó fiatal vádlottak 03 óra körül a sértettel és annak barátival a színpad előtt koncert hallgatás közben szóváltásba keveredtek, majd a vádlottak közül ketten egy-egy kést vettek elő és azzal hadonászva szidalmazták, fenyegették a sértettet és társaságát, azzal hogy megverik, megölik őket.

A megfenyegetett fiatal férfi ettől megijedt és barátaival együtt a rendezvény kijárata felé szaladt, ahová a vádlottak követték őket, és futás közben is megöléssel fenyegetőztek.

A rendezvény főbejáratától kb. 20 méterre a vádlottak utolérték a férfit, őt továbbra is szidalmazták, majd egyikőjük egy gázsprayvel is szembe fújta, amitől a sértett térdre esett. Ekkor a vádlottak körbe vették őt és test szerte bántalmazták, I. és II.r. vádlott pedig a náluk lévő késekkel a fiatal fiút nyakán két oldalt, valamint a mellkasán meg is vágta.

A bántalmazás csupán akkor maradt abba, amikor két polgárőr közbeavatkozott.

A bántalmazott fiatal férfi lányrész zúzódásokat, továbbá több rendbeli metszett sérülést szenvedett, mely sérülések 8 napon belül gyógyulóak voltak, azonban a vádlottak szándéka ettől súlyosabb sérülés okozására irányult, annak elmaradása, a vádlottakon kívül álló okból maradt el, ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség mind a hat vádlottat súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és garázdaság minősített esetével vádolja.

- Dr. Zsíros Zsolt, főügyész -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!