Kisvárda hírei

2015.01.14. 19:36

Ökumenikus imahét Kisvárdán

Kisvárda–  2015–ben is megrendezik az ökumenikus imahetet. Kisvárdán.

Kisvárda–  2015–ben is megrendezik az ökumenikus imahetet. Kisvárdán.Az imahét vezérigéje a következő lesz: Jézus így szólt hozzá: „Adj innom!” (Jn 4,7). Ezért kínálja ma is Jézus az élő vizet, hogy aki hallja az igét, abban tényleg az élő víz forrása fakadjon éltető erejével. A 2015. esztendő imahetének anyagát a Brazil Keresztény Egyházak Nemzeti Tanácsa készítette el. Külön munkacsoport dolgozott azon, hogy az imahéten jelenlevő templomi közösség találkozzék az életet kínáló Jézussal.

Négy templomban

Az ökumenikus imahét története 1908–ra nyúlik vissza, amikor Paul Wattson anglikán pap, a Society of the Atonement in Graymoor egyik alapítója 1908. január 18. és 25. között ima nyolcadra hívta a keresztényeket, függetlenül attól, hogy milyen felekezethez tartoztak. Hatvan évvel később az Egyházak Ökumenikus Tanácsa és a Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa közösen adott ki imaszövegeket erre a hétre, támogatva az ökumenikus törekvéseket.

A különböző felekezetek minden januárban együtt imádkoznak a Krisztus-hívők egységéért. Az idei ökumenikus imahét az élő víz forrásához vezeti azokat, akik egy héten át ellátogatnak a kisvárdai templomokban. Kisvárdán az ökumenikus imahét kiváló alkalom arra, hogy a különböző felekezetek megismerjék egymás kultúráját, és ellátogassanak egymás templomaiba és az egységért imádkoztak. A négynapos program során, az elmúlt évben is tapasztalható volt, hogy más közösségekhez tartozók, ugyanúgy hisznek a mindenható Isten hatalmában. Szeretnek énekelni és fohászkodni.

Kisvárdán az ökumenikus imahét

 

  • 19–én, hétfőn református templom kezdődik, prédikál: Revák István görög katolikus atya.
  • 20–án, kedden római katolikus templom, prédikál: Bogya–Kis Áron ref. beosztott lelkész.
  • 21–én, szerdán, görög katolikus templom, prédikál: Katona István római katolikus káplán.
  • 22én, csütörtökön evangélikus templom, prédikál: Zsarnai Krisztián evangélikus esperes.
  • A szertartások minden alkalommal,  17.30–kor kezdődnek.

    Vincze Péter

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!