Kisvárda hírei

2015.02.09. 15:54

„Kultúrházak Éjjel–Nappal” programjai Kisvárdán

Kisvárda - A „Kultúrházak Éjjel-Nappal” című országos rendezvénysorozatba, ezen a hétvégén (február 13-án, és 14-én) változatos programmal és tárt ajtókkal várta az érdeklődőket a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza.

Kisvárda - A „Kultúrházak Éjjel-Nappal” című országos rendezvénysorozatba, ezen a hétvégén (február 13-án, és 14-én) változatos programmal és tárt ajtókkal várta az érdeklődőket a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza.Komplex kulturális – mentálhigiénés– szórakoztató programmal csatlakozott a Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza február 13–14–én a Magyar Népművelők Egyesülete országos akciójához, melyet már kilencedik alkalommal szerveznek meg. Az akció célja a művelődési házak és terek, valamint az abban folyó közösségi művelődés népszerűsítése –mondta Nyakó Béla igazgató.

Az egész országot érintő akcióval, valamint a televíziós és rádiós kampánnyal a résztvevők szeretnék ráirányítani a figyelmet a közművelődési terek nyitottságára, az intézmények és szervezetek sokszínűségére, a helyi társadalomban betöltött közösségépítő szerepére. Évi 80 millió főt meghaladó látogatottságával a művelődési házak, közösségi színterek a leggyakrabban felkeresett kulturális terek Magyarországon.

Az esemény fővédnöke Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere.

Zenés táncos kikapcsolódás – Könyvbemutató

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza az alábbi programokkal készül a két napos eseményre. Pénteken 13–án délután fél négytől Cseri Melinda lelki segítő, életvezetési tanácsadó segítségével, „Lélektánc” címmel tartja meg táncos–zenés, szabad mozgásos feszültségoldó, meditációs kikapcsolódását. A résztvevők csoportosan gyakorolják a bensőre, a lélekre való figyelést összehozva a feszültség oldással.

Délután öt órától Kövesi Péter új könyvének bemutatója lesz. Kövesi Péter új könyve a Pilis–összeesküvés folytatása. A kalandos fordulatokban, gazdag történetben a szerző előző regényének hősei akadályozzák meg, hogy a világ a fekete mágiától sem visszariadó zsarnokok kezébe kerüljön.

Este hat órától tudhatják meg az érdeklődő résztvevők Borsos László asztrológus ismeretterjesztő előadásában, hogy mit hoz számukra az idei 2015–ös év horoszkópja.

Szombaton -14-én- családi programok

Két új klub, a Kisvárdai Babaklub és a Kisvárdai Boldogság-Klub mutatkozik be délelőtt 9 és 12 óra között. Ugyancsak ez időben lesz a Farsangi játszóház gyerekek részére, ahol kézműves foglalkozás mellett álarcok készítése, arcfestés, és sok más egyéb szórakoztató foglalkozás lesz.

Felnőtteknek szól délelőtt tíz órától Cseri Melinda auraelemző, életvezetési tanácsadó Lélekrajz–elemzése.

A Csillag Musical Stúdió előadásában, 11.30 órától a Hókirálynő című Andersen híres meséje a szeretetről és az összetartozásról. Csodás látványvilág jellemzi a darabot, ami elvarázsolja és egy különös világba repíti a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Ez az egyedüli program az eseménysorozatban, mely belépődíjas.

- Vincze Péter -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!