Kisvárda hírei

2015.02.06. 15:41

Német terítékre kerülnek termékeink

Nyíregyháza - A nürnbergi tapasztalatokat Szabolcs megye több településén mutatja majd be az egyesület.

Nyíregyháza - A nürnbergi tapasztalatokat Szabolcs megye több településén mutatja majd be az egyesület.

A Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete egy németországi termékkiállításon mutathatja be biominősített áruit – tájékoztatott az egyesület elnöke, dr. Ratkos József.

A kiállítást, mely a Bio­fach és Vivannes Biotermékek nemzetközi vására nevet viseli, Nürnbergben rendezik február 11. és 14. között. A részvételre az Agrár Marketing Centrumnak (AMC) köszönhetően nyílik lehetősége a nyíregyházi szervezet tagjainak.

Magyar stand

– A magyar delegáció 250 négyzetméteres standján helyet kapnak régiónk és a határ menti magyarlakta területek termékei is. A korábbi sikeres közép-európai szereplésünket (Lodzban a Natur Food Biotermékek Kiállítása és Vásárán) követően a nürnbergi világkiállítás még nagyobb esélyt ad termékeink népszerűsítésére, az ökogazdálkodóinknak pedig a piacszerzésre – mondta dr. Ratkos József.

A kiállított áruk között találkozhatunk majd speciális ökológiai viszonyok között előállított zöldségekkel és gyümölcsökkel, szántóföldi alternatív kultúrák feldolgozott termékeivel, állattenyésztésünk egyes élelmiszereivel.

– Régiónk nagy üzleti lehetőségei az aszalványok, pálinkák, borok, szörpök, lekvárok, füstölt mangalicatermékek. Többek közt ezeket is bemutatjuk majd a nürnbergi kiállításon – tette hozzá dr. Ratkos József elnök.

Roadshow-t szerveznek

A németországi tapasztalatokat a megye több településén (Ópályiban, Tiszakerecsenyben, Pátrohán, Paszabon, Nyírteleken és Nyíregyházán) roadshow keretében kívánja majd bemutatni a Keleti Kapu Ökotermesztők Egyesülete.

KM-GB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!