Kisvárda hírei

2015.03.29. 17:44

A Polgár Judit Sakk Alapítvány referencia iskolája lett a kisvárdai Somogyi

Kisvárda - Március 28-án szombaton délelőtt, a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskolába látogatott Polgár Judit olimpiai bajnok, a világ legjobb női sakkozója.

Kisvárda - Március 28-án szombaton délelőtt, a kisvárdai Somogyi Rezső Általános Iskolába látogatott Polgár Judit olimpiai bajnok, a világ legjobb női sakkozója. Ezen jeles alkalomból adta át a nevével fémjelzett alapítvány referencia okmányait, mellyel a kisvárdai iskola a Polgár Judit Sakk Alapítvány referencia iskolájává vált.

A rendezvényen jelent volt és köszöntőt mondott dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter, a Sakk Szövetség elnöke és Leleszi Tibor, Kisvárda polgármestere.

A nem mindennapi eseményre, nem mindennapi, különleges és egyedi műsorral készültek a Somis diákok és pedagógusok, "Sakk Palotává" és sakkos díszbe öltöztetve magukat és az iskola épületét. A kulturális műsor részeként köszöntőt mondott továbbá Csörsz Ferenc iskolaigazgató, a Sakk Szövetség elnökségi tagja, a szülők nevében Durucz Gabriella, a Szülői Munkaközösség elnöke, illetve Kalmár Ádám 8. osztályos tanuló, a Diákönkormányzat elnöke.

Polgár Judit köszöntőjében nem talált szavakat a kedves meglepetésekre. Elmondása szerint, igen jó választás volt ez a kisvárdai iskola az általa elkészített sakk-oktató program elsajátítására, amelynek segítségével – ahogyan ő fogalmazott – nem elsősorban sakk nagymestereket szeretnének nevelni, hanem játékos formában elősegíteni a több mint ezer éves játékkal a logikus gondolkodás, és a könnyebben tanulás esélyeit. „A holnap győztesei azok lesznek, akik képesek az elavult gondolatok elvetésére, és új ismeretekkel való behelyettesítésére. A képességfejlesztő sakk a jövőre készíti fel a gyerekeket!” - mondta Polgár Judit hozzátéve: „A Sakkpalota Program alapvető célkitűzése az, hogy a képességfejlesztéssel segítse a tanulók iskolai teljesítményét, melyben a sakk, mint oktatási eszköz jelenik meg.”

A Sakkpalota program keretein belül, a Nemzeti Alaptantervben szereplő képességfejlesztő sakk tantárgyat a helyi tantervébe beillesztő Somogyi Rezső Általános Iskola ezentúl a Polgár Judit Sakk Alapítvánnyal szoros szakmai együttműködésben kiemelt partnerré, regionális referencia iskolává vált. Ehhez a Polgár Judit Sakk Alapítvány által kidolgozott tananyagot és eszközrendszert használják, az alapítvány szakmai felügyelete alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!