Kisvárda hírei

2015.03.13. 07:47

Százötven négyzetméteren égett az avar - Megyei katasztrófavédelmi hírek

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Összefoglaló Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2015. március 12-én történt katasztrófavédelmi eseményeiből.

Csütörtökön napközben két esetben kellett a kisvárdai hivatásos tűzoltóknak beavatkozniuk. Gégényben, a vasútállomásnál egy húsz méter magas fa törzse izzott, Nyírtass és Berkesz között a 4-es számú főút mellett pedig foltokban a nádas égett.

Kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel szüntették meg az égést, parázslást. Százötven négyzetméteren, a csatornaparton égett az avar csütörtök délelőtt Ibrány és Búj között, az ibrányi önkormányzati tűzoltók fékezték meg a lángokat. Tíz hektáron kapott lángra az aljnövényzet egy gyümölcsösben csütörtök délután Nyíregyháza mellett, a Nyírjestanyán. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel akadályozták meg a lángok továbbterjedését.

Egy lakóházkazán kéményében a korom izzott csütörtök délután Nyírcsaholyban, a György utcában. A mátészalkai hivatásos tűzoltók távolították el az izzó, parázsló részeket. A ház fűtését más módon oldják meg. Szintén lakóház kéményében égett a korom csütörtök délután Kálmánházán, a Nyíregyházi úton. A szabolcsi megyeszékhely hivatásos tűzoltói szüntették meg az égést, parázslást. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!