Kisvárda hírei

2015.04.16. 11:12

„Történelmi” alpolgármesterek Kisvárdán

Kisvárda - A város történetében még nem volt társadalmi megbízatású (a köznyelvben „külsős”) alpolgármester. Még soha nem volt Kisvárdának két alpolgármestere. Most először van női alpolgármestere is a településnek.

Kisvárda - A város történetében még nem volt társadalmi megbízatású (a köznyelvben „külsős”) alpolgármester. Még soha nem volt Kisvárdának két alpolgármestere. Most először van női alpolgármestere is a településnek.A képviselő testület döntése szerint április 14-től Maklári Balázs Bertalan főállásban, míg Nagy Józsefné társadalmi megbízatásban látja el az alpolgármesteri teendőit.

Maklári Balázs az ötödik ciklusát teljesíti önkormányzati képviselőként. Feladata a polgármester helyettesítése, munkájának segítése. A polgármester irányításával látja el feladatait, egyebek mellett részt vesz a képviselő testület munkájának elősegítésében, megszervezésében, valamint a szakterületét illető kérdésekben előkészíti a testület döntéseit, megszervezi és ellenőrzi azok végrehajtását.

Nagy Józsefné nem tagja a képviselő testületnek, azonban feladatainak megfelelő ellátása érdekében annak ülésein tanácskozási joggal részt vehet. Eddigi karitatív munkájának eredményeként fő teendője a város szociális szférájának további segítése, a civil szervezetek és egyesületek munkájának összehangolása – szem előtt tartva a lakosság érdekeit.

- Durucz Gabriella -

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!