Kisvárda hírei

2017.12.07. 15:09

Jó kezekben a mestercselló Kisvárdán

Kisvárda - A kisvárdai diák, Máté Csaba Csongor az országos döntőben is maximális pontot kapott a zsűritől.

Kisvárda - A kisvárdai diák, Máté Csaba Csongor az országos döntőben is maximális pontot kapott a zsűritől.

A napokban Szolnokon rendezték meg a XV. Országos Friss Antal Gordonkaversenyt, a háromnapos megmérettetés hatvanhét részvevője négy korcsoportban mérte össze tudását. A csellózni tanuló zeneiskolások legnívósabb hazai megmérettetésén a kisvárdai Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola csellistái több alkalommal képviselték már iskolájukat és értek el kiváló eredményeket – nem volt ez másként most sem. Diákjuk, Máté Csaba Csongor a debreceni válogatóról maximális pontszámmal jutott be az országos döntőbe.

A sikeres szereplés után a Kisvárdai Csellisták Egyesülete a Szerencsejáték Service Kft. támogatásával mestercsellót vásárolt Csabának, az új hangszer pedig méltó kezekbe került, hiszen a fiatal tehetség az országos fináléban is remekelt. A legmagasabb pontszámot kapta a zsűritől, ezzel megnyerte a korcsoportját és különdíjat is átvehetett. A felkészítő tanárát, Agárdi Gáborné Csáki Ildikót három tanári különdíjjal is jutalmazták (zongorán közreműködött Miller Olga).

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!