Kisvárda hírei

2019.03.29. 18:38

Tavaszi Tárlat: 39 alkotó 77 alkotása Kisvárdán

Kisvárda - Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán – immár huszonhatodik éve.

Kisvárda - Ébredés, reneszánsz, tavasz, kikelet az élet kezdete, a szép elindulása. Ezt jelenti a Tavaszi Tárlat Kisvárdán – immár huszonhatodik éve.

A Kisvárdai Várszínház és Művészetek Háza Multifunkcionális Oktatási és Művelődési Központ, a Rétközi Múzeum és Baráti Köre, az Első Kisvárdai Képzőművészeti Műhely közösen az idén immár a huszonhatodik alkalommal rendezte meg a felső–Szabolcsi képzőművészek XXVI. Tavaszi Tárlatát. A tárlatot március 28–án nyitották meg a Művészetek Háza kiállítóterében, közreműködtek a Weiner Leó Alapfokú Művészeti Iskola tanárai és növendékei.

A kiállítást Szeifried Zoltán, a Magyar Kultúra Lovagja festő–grafikusművész nyitotta meg.

A kiállított alkotások változó technikával készültek. Van közöttük ceruza- és tollrajz, grafika, víz – és olajfestmény, akvarell, tűzzománc, textilszobor, gobelin, vegyes technikájú hímzés, falikárpit, áttört fafaragás, dombormű, kőszobor, fotó.

Az alkotások április 30–ig tekinthetőek meg.

A tárlat kiállítói:

ADORJÁN CSABÁNÉ, BÁBÁS ERIKA, BODNÁR DORKA, BORSINÉ BESSENYEI KATALIN, CSONTÓ ALEXANDRA, Dr. ARTNER GÉZA

FÁBIÁN FERENC, KEPICS ILDIKÓ, KISSNÉ KERTÉSZ KATALIN, KÓTICS FERENC, KOVÁCS JOHANNA, LESKUNÉ VARGA MÁRIA

MOLNÁR ANNA, MOLNÁR ESZTER, MOLNÁR PÁL, PAPP LÁSZLÓ, PATAKI PANKOTAY BEÁTA, POTYÓK PÉTER, SIDELSZKI ISTVÁN

SIPOS MIKLÓS, Sz. NAGY TÍMEA, SZABADOS ISTVÁN, SZAKÁL JÁNOSNÉ, SZEIFRIED ZOLTÁN, VARGA ANDRÁS, VÉGSŐ GRÉTA

Z. TÓTH SÁNDOR.

A KÁRPÁTOK MŰVÉSZETI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET tagjai:

BIBA SERGEJ, ERFÁN FERENC, IHOR LUTSENKO, IVÁNCSÓ ANDRÁS, KÁDAS KATALIN, KLÍSZA JÁNOS, KOPRIVA ATTILA, ŐRYNÉ BODNÁR GYÖNGYI, SÁNDOR OLEXANDR, TÓTH RÓBERT, VILLÁSEK TIBOR, YURIY SELEVICKIY.

A kiállítás megnyitó és képei.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!