Nyíregyháza

2023.05.01. 15:55

Óriási tömeget mozgatott meg a Fitt Majális (fotók)

Színes programkavalkád, egész napos zsongás, aktív pihenés, jó hangulat és még ajándék fagyi is várta az érdeklődőket.

Fotó: Sipeki Péter

Verőfényes napsütés fogadta egész nap a sportolni, mozogni vágyókat hétfőn a Continental Aréna és a városi uszoda parkolójában megrendezett Fitt Majálison. Az önkormányzat és a sportcentrum közös, ingyenes, szabadidős rendezvénye igazi mozgalmas, családi nappá vált, hiszen kicsik és nagyok is rengeteg érdekes programon vehettek részt.

Aktívan ünnepelni

A hivatalos megnyitón 10 órakor Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője elmondta, hogy minden korosztály számára, kicsiknek, nagyoknak, szépkorúaknak is szól ez a mai nap.

– Próbáljuk minél aktívabban megünnepelni ezt a majálist, hogy minél több sportággal megismerkedhessenek az érdeklődők. Május hatodikán lesz a magyar sport napja, így igazán aktívan indítjuk el ezt a hetet. Bízom benne, hogy mindenki, a gyerekek és a felnőttek is megtalálják a kedvükre való pályát, mozgásformát, minél több pecsétet gyűjtenek össze, és a 14 féle egészségügyi szűrést is igénybe veszik, valamint az ulti- és sakkverseny is izgalmasnak ígérkezik. A színpadhoz is érdemes gyakran visszajönni, hiszen folyamatosan színvonalas produkciókkal kedveskedünk a jelen lévőknek – ajánlotta az ügyvezető, és hozzátette: mindenki nagyon vigyázzon magára, balesetmentesen teljesítsék a feladatokat, próbatételeket.

Értékes ajándékok

Már kapunyitáskor sor állt a pecsétgyűjtő menetlevelekért, a fiatalok izgatottan járták végig az állomásokat. Tizenegyet az aréna és az uszoda parkolójának a területén, kilencet pedig az aréna épületében találhattak meg. A 20 sportállomás közül, akik minimum tíz helyen teljesítették a feladatokat, azaz tíz pecsétet összegyűjtöttek, egy tombolát kaptak, amivel részt vehettek 14 órakor kezdődött tombolasorsoláson. Számos értékes nyeremény talált gazdára, köztük sportszercsomagokat, belépőket, Made in Nyíregyháza ajándékkosarakat, vitorlázó repülést is kisorsoltak, a fődíj pedig egy gyönyörű kerékpár volt.

 

A sportcentrum 14 szakosztálya mellett bemutatkozhattak helyi sportszervezetek, fitnesztermek és egészséges ételeket, táplálék-kiegészítőket forgalmazó sportvállalkozások is, a nap során több mint 25 sportággal ismerkedhettek meg a látogatók.

Mátrix tájfutó pályák

A tájékozódási sportokat, azon belül a tájékozódási futást a Denevér Szabadidősport Egyesület képviselte. Surányi Gábor az egyesület elnöke elmondta, hogy mátrix tájfutó pályákkal készültek. A kicsiknek egy mesefigurás pályát alakítottak ki, a nagyobbaknak egy három körből álló mátrixpályán helyeztek el ellenőrző pontokat.

– Egy térkép segítségével kell különböző nehézségű feladatokat megoldani. Folyamatosan jönnek a gyerekek és felnőttek, reméljük, hogy többen is kedvet kapnak a tájfutáshoz, és csatlakoznak hozzánk. Erdőben és városi terepen is szoktunk versenyeket szervezni, idén két országos bajnokságot is rendezünk majd októberben Napkoron. Éjszakai verseny lesz az egyik, másnap pedig egyesületi váltóbajnokságon mérik össze a tudásukat a résztvevők – mondta az elnök.

Bajnoki futamok

A Nyíregyházi Városrészek Bajnokságán egy 40 méter hosszú felfújt akadálypályán 12 csapat mérkőzött meg a „Leggyorsabb városrész” címért. Természetesen az óvodásokra is gondoltak a szervezők, a négy égtáj versenyén szurkolhattak a kicsiknek. A majálisozók emellett helyi termelők és kézművesek portékáit csodálhatták és vásárolhatták meg, és az egész napos mozgásban megéhezett látogatókat a „gasztro utcában” finom falatok várták. A nap zárásaként 16 órától az aréna küzdőterén vehet részt mindenki Rubint Réka alakreform edzésén. 

LN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!