Kultúra

2011.04.05. 17:22

Kilenc új név az idei Soundon

<p>Ezúttal kilenc külföldi fellépő jelezte, hogy kiveszi a részét a buliból július 7-10 között Zamárdiban, ahol idén többek között az Underworlddel, a Portisheaddel, Snoop Doggal, Mikával és Tiëstoval is találkozhatunk.</p>

A techno zene hívei Jeff Mills, Len Faki és Paul Ritch bulijára készülhetnek már most, de az is biztos, hogy Guy J-vel, Bill Patrickkal, Marc Antonával, Mendóval, az Aeroplane-nel valamint a The Asteroids Galaxy Tourral bővült az ötödik Heineken Balaton Sound világszínvonalú programja.

Júliusban a detroiti techno mozgalom ikonja, Jeff Mills  is a keverőpult mögé lép Zamárdiban. Jeff Mills nemcsak a kilencvenes  évek hőse, hanem a kétezres éveké is, amit mi sem bizonyít jobban, hogy a  szettjeit industrial techno alapokra is felépítő elektronikus zenész  megállás nélkül, ipari mennyiségben, de csúcsminőségben gyártja az  ütősebbnél ütősebb lemezeket és az e-zenei anyagokat. Szintén jó hír a  műfajért rajongóknak, hogy az európai techno kultúra fellegvárából,  Berlinből Zamárdiba érkezik Len Faki,  aki intenzív és szenvedélyes, ugyanakkor intelligens és elgondolkodtató  zenéiről, valamint hűvös precizitással megtervezett szettjeiről híres. Rajtuk kívül még a techno zenei híveit a tősgyökeres párizsi techno DJ  és producer, Paul Ritch is leveszi majd a lábáról az idei Balaton Soundon közönségét.

Nem csak a techno szerelmeseinek kedvez az idei ajánlat

Például Vito De Luca new disco anyagai repítik el a soundosokat az Aeroplane buliparadicsomába. Az Aeroplane eredetileg egy kéttagú electro formáció  volt, akik bravúrosan ötvözték egymással a french house-t a nyolcvanas  évek diszkó zenéinek stílusjegyeivel. Stephen Fasano nemrégiben hagyta  magára DJ társát, Vito De Lucát, akit egy cseppet sem viselt meg a  szakítás, hiszen 2010 szeptemberében, tíz hónap stúdiózás után jelent  meg az Aeroplane első nagylemeze, melyet most ti élőben ismerhettek meg a Balaton Soundon. Vito De Luca Aeroplane-je mellett a német  fővárosban zajló élénk elektronikus zenei élet népszerű figurája, Bill Patrick  is fellép nálunk júliusban. Bill Patrick Seth Troxler kísérletében  érkezik a fesztiválra, míg a progresszív house világában nyomuló izraeli  DJ-producer, Guy J John Digweed kiadója, a Bedrock buliján mutatja meg magát.

Az idei Balaton Soundon megrendezésre kerülő Cadenza-buliban Marc Antona is megmutatja magát. Marc Antona 2006 óta számít ismert DJ-nek, aki a  világ buliközpontjaiban vesz részt népszerű tömegrendezvényeken, de  Luciano kiadójának másik nagyágyúja, Mendo  is a keverőpult mögé lép a Cadenza Stage buliban. Mendo tavaly  csatlakozott Luciano világhírű Cadenza kiadójához, ahol azóta is  futószalagon gyártja a jobbnál jobb house és tech house anyagokat.
 
Kilencediknek pedig egy igazi kuriózum: Zamárdiban lép fel idén Magyarországon a The Asteroids Galaxy Tour,  kiknek The Golden Age című dalát mindenki jól ismeri, hiszen ez a  sláger feltűnt a Balaton Sound névadójának és főtámogatójának, a  Heinekennek az idei reklámkampányában. Amolyan vidámabb-bohémabb  kiadásai ők a Morcheebának, három évvel ezelőtt tűntek fel a popzenei  univerzumban, és eddig egyetlen lemezük jelent meg, a 2009-es Fruit.

Forrás: balatonsound.hu





Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!