évforduló

2019.07.19. 19:16

Így még sosem láttuk a Buckingham-palotát

Egy új tárlat alkotói a jelenleg elérhető legmodernebb technológiát használták fel a kiállításhoz.

A legmodernebb technológiák segítségével elevenedik meg 19. századi formájában a londoni Buckingham-palota egy új kiállításon, amely szombaton nyílik meg a brit uralkodó londoni rezidenciáján, Viktória királynő születésének 200. évfordulója alkalmából.

A kivetítések és hologramok révén a tárlat látogatói a Viktória királynő legidősebb fia, VII. Eduárd király által elrendelt átalakítások előtti állapotban, élénk színekben pompázva vehetik szemügyre a palota belső tereit.

A szeptember végéig látogatható tárlaton Viktória királynő anyai oldalát is megismerhetik az érdeklődők: a kiállításon helyet kaptak egyebek között a gyerekei láb- és kézlenyomatai, valamint egy ékszeres ládika, amelyben a tejfogaikat őrizte.

A jelenleg elérhető legmodernebb technológiát használtuk fel egy újfajta történetmeséléshez

– mondta Amanda Foreman, a tárlat társkurátora.

A kiállítás egy hollywoodi produkciós céggel együttműködve készült, aminek köszönhetően még egy korabeli keringőzést is megelevenítenek.

A tárlaton, amelyre II. Erzsébet királynő is ellátogatott a héten, Viktória királynő trónja, báli ruhája és akvarelljei is helyet kaptak.

Viktória 1837-ben, mindössze 18 évesen lépett a trónra és 1901-ben bekövetkezett haláláig uralkodott. Egészen 2015-ig ő tartotta az angol-brit monarchia abszolút uralkodási időrekordját, amelyet ükunokája, a 93 éves II. Erzsébet döntött meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!