Sport

2017.12.22. 09:24

Mert pofán csap az élet

Gyulaháza - Bár a Gyulaháza jó eséllyel pályázik a feljutásra, hátradőlni nem szabad.

Gyulaháza - Bár a Gyulaháza jó eséllyel pályázik a feljutásra, hátradőlni nem szabad.

A jelek szerint a gyulaháziak hamar kiheverték, hogy kénytelenek voltak alászállni a megyei másodosztályba. Bár az is igaz, a futballcsapat az elmúlt években többször liftezett, az őszi alakítással pedig megalapozta az esélyt, hogy ismét szintet lépjen, egy emelettel feljebb küzdje magát. A Bardi-legénység hat pontos előnnyel tanyázik a Nyírerdő-csoport élén, nagyobb galiba nélkül teljesítve küldetését. A gárda egyetlen veresége a megbocsátható kategóriába sorolandó, elvégre a harmadik helyen állomásozó Tiszakanyár otthonában bárki megcsúszhat.

– Mi továbbra is helyi erőkre építünk, reméljük lesz olyan „anyagunk”, hogy stabil megye egyes csapat legyünk – jelezte Bardi Béla egyesület elnöke, hogy a Gyulaháza továbbra is a saját útját járja. – A szezon elején azt mondtam, nem Isten csapása, ha nem jutunk fel, az eredmények viszont azt mutatják, reális esélyünk van rá. Egy biztos, nem fogunk mindent egy lapra feltenni ennek érdekében csak azért, hogy mindenképpen az első osztályban szerepeljünk.Az elmúlt években ugyanis láthattunk számtalan példát arra, miként jártak azok, akik a szükség törvényt bont szemléletet alkalmazva túlvállalták magukat.

Talán túlzás lenne kijelenteni, hogy ezt a bajnokságot már csupán elbukhatja a Gyulaháza, mindazonáltal az eddig történtek azt vizionálják, hogy az együttes egyelőre kiemelkedik a csoportból.

- Ugyanilyen fegyelmezett teljesítményt várok a folytatásban - szögezte le Bardi Béla. - Ugyanakkor rendkívül fontos, hogy olyan olyan edzettségi állapotot érjünk el, ami alkalmassá tesz minket a magasabb osztály követelte kívánalmaknak. Ne akkor szembesüljünk ezzel a problémával. amikor már késő lesz... Ezzel együtt nem szabad hátradőlni, arra spekulálni, hogy majd emlékezetből megcsináljuk a tavaszt. Ha leeresztünk abban a pillanatban pofán csap az élet! De hiszek abban, hogy elkerüljük ezt a csapdát, mivel ebben a keretben benne van a feljutás lehetősége.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!