Magyarország

2007.12.16. 14:29

Molotov koktélt dobtak Kóka János házára

<p>Molotov koktélt dobtak szombatról vasárnapra virradóra Kóka János épülő villájára Budapesten - tudta meg a Független Hírügynökség.</p>

Bíró Győző, az SZDSZ sajtófőnöke a Független Hírügynökség kérdésére megerősítette: Kóka Jánosnak, az SZDSZ elnökének épülő villájához dobtak molotov koktélt

szombaton éjfél körül Budapesten.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese ugyanakkor a Független Hírügynökség kérdésére csak annyit mondott: egy XII. kerületi építkezésre dobtak molotov koktélt. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek azt mondta, több gyúlékony folyadékkal töltött palackot dobtak be az épülő villához az éjjel, senki nem sérült meg. Egy palack meg is gyulladt, minimális kárt okozott és a tüzet a biztonsági őrök eloltották. Senki nem sérült meg, a rendőrség rongálás miatt keresi a támadókat.

 

Az SZDSZ reakciója

Elképesztőnek és elszomorítónak nevezte a Kóka János épülő háza elleni támadást az SZDSZ ügyvivője. Horn Gábor a Független Hírügynökségnek elmondta: nagyon komoly problémákat jelez a Csintalan Sándor elleni atrocitás, a cigányellenes kirohanások, a Magyar Gárda felvonulásai és ez a legutóbbi közvetlen életveszélyes fenyegetés.

Horn Gábor szerint a támadás hátterében feltüzelt, szélsőséges elemek állhatnak, ám igazából a jelenség riasztó, amely lassan a közélet részévé kezd válni. A hasonló esetek elkerülését nem újabb törvények, hanem a szélsőségesek elleni közös és határozott fellépés segítheti - tette hozzá a liberális politikus. Horn Gábor szerint közvetlen összefüggés lehet az SZDSZ elnök háza elleni támadás és a közelben talált náci szimbólumok és feliratok között.

Kóka Jánosnak, az SZDSZ elnökének épülő villájához szombat éjfél körül dobtak Molotov-koktélt Budapesten. Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek azt mondta, több gyúlékony folyadékkal töltött palackot dobtak be az épülő villához az éjjel, senki nem sérült meg. Egy palack meg is gyulladt, minimális kárt okozott és a tüzet a biztonsági őrök eloltották. Senki nem sérült meg, a rendőrség rongálás miatt keresi a támadókat.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • A Fidesz Gyurcsányhoz fordul Kóka építkezése miatt
  • Kóka "erőszakszex" János
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!