Magyarország

2008.03.15. 18:30

Gyerekszobában keletkezett a tűz Miskolcon

<p>Miskolc - A véletlennek köszönhetően nem történt személyi sérülés, de gyerekszoba teljesen kiégett a kilencedik emeleti panel lakásban az Avasi lakótelepen.&#160;<DIA alt="Lakástűz Miskolcon 2008.03.15." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lak_st__369_z_Miskolcon_2008_03_15_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Lakástűz Miskolcon 2008.03.15." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/lakastuz.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Két fecskendős autó, és a speciális, magasba emelő kosaras kocsi is a helyszínre robogott. A lángok a kis szobában harapóztak el az ablak melletti sarokban. A fal mellett állt egy kis heverő, ahonnan a tűz útjára indult.
Munkatársunk a helyszínen megtudta, hogy két kisgyerek volt csak a lakásban. A felnőttek, a szülők nem tartózkodtak otthon, amikor bekövetkezett a baj.
A miskolci tűzoltók ügyeletesétől kapott információ szerint, mintegy másfél órán át tartott, amíg az utómunkálatokkal is végeztek a helyszínre vezényelt beavatkozók. A lángok keletkezésének körülményeit tűzvizsgáló vizsgálja. Azt még nem tudni, hogy a gyerekeket szülői felügyelet nélkül hagyók felelősségét felvetik-e a hatóságok.
Mindenesetre az épülettömb másik oldalán élő lakástulajdonosnak köszönhető, hogy a tűzoltókat még időben riasztották, ugyanis az ő orrát csapta meg a füstszag. Néhány perc késlekedés akár a gyerekek életébe is kerülhetett volna, és a ház további részébe is átterjedhettek volna a lángok...

Kapcsolódó anyagok:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!