Magyarország

2008.03.30. 17:54

Motorhiba miatt állt ki a világbajnok

<p>A délelőtti warm upon még próbálgatták a beállításokat az Aspar Team motorosai, de a rendelkezésre álló rövid idő alatt nem jutottak sokkal előrébb.</p>

A verseny előtt Talmácsi Gábor jó hangulatban, bizakodva várta a nagydíjat. A rajtot jól kapta el, és a második-harmadik helyen motorozott. A második kör végén a célegyenesben Talmácsimotorja megállt, és a világbajnok motorhiba miatt a verseny feladására kényszerült. Az előző katari futamon is technikai hiba babrált ki Talmával, de végül sikerült megmentenie négy világbajnoki pontot, ez most itt nem jött össze. A versenyt Corsi nyerte, csapattársa Terol és Smith előtt. Talmácsi csapattársa Gadea elesett, ő sem fejezte be a viadalt. A világbajnoki összetettben Corsi áll az élen 34 ponttal.

Talmácsi Gábor nyilatkozata:

- Szomorú vagyok a szezon első két versenye miatt, hiszen nagyon jó formában érzem magam, de nem sikerül a futamot tökéletes motorral teljesítenem. Úgy éreztem az első két körben, hogy a pódiumért csatázhatok ma, és a győzelemre is lett volna esélyem, de a motor nem így gondolta. A második kör végén a célegyenesben megállt a motor, de mivel most nem ugyanaz a hiba adódott, mint Katarban, így nem sikerült versenyben maradnom. El kell felejtenem ezt a két balszerencsés nagydíjat, és a következő megmérettetésre kell koncentrálni, amely 2 hét múlva Portugáliában vár rám.

Mai eredmény
1. Simone Corsi
2. Nicolas Terol
3. Bradley Smith
-. Talmácsi Gábor motorhiba miatt feladta a 3. körben

A Világbajnoki összetett állása
1. Corsi 34 pont
2. Bradl 29 pont
3. Terol 26 pont
18. Talmácsi 4 pont

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!