Magyarország

2008.04.06. 17:53

Országos rejtvényfejtő bajnokság Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika - Tizenhat csapat részvételével rendezték meg vasárnap Kazincbarcikán az Egressy Béni Könyvtár, Kuturális és Sport Központ klubhelységében az Országos Rejtvényfejtő Bajsnokságot.</p>

Kerekes Ottó, az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ igazgatója köszöntötte a csapatok tagjait, majd elkezdődött három kategóriában - mester, mesterjelölt és haladó - a nagyszabású viadal. Egy-egy csapatban négyen versenyeztek. Haladó kategóriában indult a Martfű Városi Könyvtár II., a MAKK 4 Székesfehérvár, a 3+1 Budapest, a Kazincbarcika II., valamint a Stefánia Szeged, a Kazincbarcika I. és a Joker Székesfehérvár gárdája. Itt a Stefánia Szeged bizonyult a legjobbnak, a második helyen végzett a Kazincbarcika I., harmadik pedig a Joker Székesfehérvár lett. Az eredményeket István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete elnöke hirdette ki, a díjakat pedig Kerekes Ottó, az Egressy igazgatója adta át.

A mesterjelöltek viadalában a SAKK DIEGO Saltótarján, a Diótörő Encs, a REDISZ Debrecen, az Alba Székesfehérvár és az Ózdi Rejtvényfejtők Klubja képviseltette magát. Ebben a mezőnyben a REDISZ Debrecen diadalmaskodott, őket követte az Alba Székesfehérvár, a harmadik helyet az Ózdi Rejtvényfejtők Klubja szerezte meg.

A mester kategóriában a Martfű Városi Könyvtár I., a Vasutas Egyetértés Művelődési Ház Debrecen, a Miskolc és a FEL Barcikára csapat mérte össze felkészültségét. Itt a Vasutas Egyetértés Művelődési Ház Debrecen győzött, a második helyen végzett a Miskolc csapata, harmadik lett a FEL Barcikára. István György, a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete elnöke bejelentette, hogy két hét múlva Székesfehérváron lesz csapat és egyéni verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!