Magyarország

2008.09.25. 15:21

A DBR sokallja a BAMCO követeléseit

<p>A DBR Metró Projekt Igazgatóság (DBR) sokallja a kivitelező BAMCO többletköltség-igényeit - mondta csütörtökön a 4-es metró építésének operatív menedzsere.</p>

Klados Gusztáv hozzátette: a BAMCO-val kötött szerződés összértéke 178 millió euró, ám a kivitelező ezen felül további 150 millió eurót követel a beruházótól. A BAMCO-t továbbra sem sikerült elérni.

Lapértesülések szerint a budapesti négyes metró egyik kivitelező cége, a BAMCO csütörtökön dönt arról, hogy időlegesen leállítja a munkálatokat. A BAMCO fúrja az alagutakat és építi a Szent Gellért téri állomást. A cégnek a tervek módosítása miatt keletkezett többletmunkája, amiért több pénzt akartak kapni.

A DBR vitatta ezt, de a független döntőbizottság a kivitelezőnek ítélte a pénzt. A beruházó továbbra is vitatja a Bamco által követelt pénz jogosságát, így elképzelhető, hogy leáll az építkezés, és tovább csúszik a négyes metró tervezett átadása.

A DBR tájékoztatása szerint a BAMCO eddig csaknem 150 követelést nyújtott be a beruházóhoz, amelyekben a többletköltségeik megtérítését kérik. A DBR ezek közül 25-öt tartott jogosnak.

A - véleményük szerint - jogosan követelt 6,4 millió eurót folyamatosan fizetik ki a BAMCO felé. A további követelések jogosságát még vizsgálják, ám egy részüket teljesen irreálisnak tartja a beruházó cég. Három követelésről már határozott a független döntőbizottság, ezekben az ügyekben most is zajlik a békéltető tárgyalás. A DBR megegyezésre törekszik - mondta Pető Szabolcs.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!