Magyarország

2008.09.29. 19:01

Papucsban tették az utcára a beteget

<p>Mentő vitte a kórházba, de egy óra múlva papucsban, trikóban, pénz nélkül küldtek haza egy stroke-os beteget a budapesti Állami Egészségügyi Központból tíz napja. Erről az Index című internetes újság számolt be hétfőn.</p>

A férfi hazaindult, de közben rosszul lett. Öt órán át bolyongott az esőben, mire egy járókelő mentőt hívott. Többen részegnek, hajléktalannak nézték. Állapota most súlyosabb. A kórházban ugyan megvizsgálták, de nem találták indokoltnak ott tartani - számolt be az RTL Híradó.

A férfihez 10 napja mentőt hívtak, mert rosszul lett. Korábban már kétszer kapott stroke-ot, ezért ugyanoda vitték, ahol legutóbb, júliusban kezelték. Élettársa másnap mégsem találta a kórházban. Kiderült, hogy a férfit a kórházba szállítás után egy órával hazaküldték, mert a vizsgálatok szerint nem volt indokolt bent tartani. Élettársa a mentőktől tudta meg, hogy a férfi egy másik kórházban van.

Papucsban, pénz nélkül tették ki a kórházból. Onnan villamossal elment a Lágymányosi hídig, majd onnan a csepeli Hév végállomásig. Ott lett rosszul, de sokáig nem hívtak mentőt hozzá, mert részegnek, hajléktalannak hitték. Az állomásról vitte a mentő a Nyírő Gyula Kórházba.

Az Egészségbiztosítási Felügyelet hivatalból indított vizsgálatot az ügyben. Kovácsy Zsombor, a felügyelet elnöke azt mondta, hogy természetesen felmerül, hogy nem a megfelelő gondossággal jártak el. Ahogy a sajtóból tudják, egy idegrendszeri problémával küszködő, nem teljesen jó állapotban lévő beteg, magára hagyatottan volt.

A hozzátartozók még nem döntöttek, hogy beperlik-e a kórházat.

A férfi élettársa e-mailen kért magyarázatot a történtekre a kórház főigazgatójától, ám eddig nem kapott választ. Az intézményből az RTL Híradónak sem akartak nyilatkozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!