Magyarország

2008.10.11. 16:50

Továbbra is kómában van a fiú, aki felakasztotta magát a rendőrségen

<p>Lenti - Még kómában van az a 16 éves diák, aki felakasztotta magát a nadrágszíjára a lenti rendőrkapitányságon. A fiút betöréssel és lopással gyanúsítják, ezért akarták kihallgatni kedden.</p>

 A szülők szerint súlyos mulasztás történt, mert a rendőröknek nem hagyhatták volna őrizetlenül a fiút, valamint a nadrágszíját és a cipőfűzőjét is el kellett volna venniük. A rendőrség egyelőre nem nyilatkozik az ügyben.

A fiú édesanyja összeroppant. Azt mondta a Független Hírügynökség zalai tudósítójának, hogy a rendőrség várótermében ült, amikor néhány szobával arrébb a 16 éves gyermeke felakasztotta magát. Benjámin azóta kómában fekszik a zalaegerszegi kórház gyermekosztályának intenzív részlegén. Már önállóan lélegzik, de a külvilágra nem reagál. A szülők szerint hibáztak a rendőrök.

Biztos nagyon félt, valamivel megijeszthették, hogy erre vetemedett. El kellett volna venni tőle mindent, vagy ha nem, akkor legalább valakinek mellette kellett volna lenni - mondta a fiú édesanyja.

A fiút azért állították elő a lenti rendőrkapitányságon, mert a gyanú szerint betört a művelődési házba, a temetőben pedig ellopta egy idős nő pénztárcáját. A Független Hírügynökség szerette volna megtudni, hogy az előállítás szabályosan történt-e, de a kérdésekre egyelőre nincs válasz - sem a Zala megyei, sem az országos rendőrkapitányságtól nem nyilatkoznak. Telefonon csak annyit közöltek a szóvivők, hogy tart a vizsgálat. Egyebek mellett ellenőrzik azt is, hogy történt-e rendőri mulasztás.

Legfrissebb országos híreink:
  • MDF: Makay Zsolt az országos választmány új elnöke
  • A VOSZ elfogadja, hogy egy időre elmaradhat az adócsökkentés
  • Megint bankautomatákat akartak kifosztani
  • MDF: egyelőre párttag maradhat Almássy Kornél
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!